Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: veterán kapust egy másik veterán váltott – HIVATALOS

A hétfő esti órákban az AC Milan együttese újabb két transzfert jelentett be, Simone Kjaer leigazolása után a védelmet követően ezúttal a kapusposzt került terítékre…

A korábban hosszú éveken át az angol bajnokságban (Premier League) védő Pepe Reina az évad hátralévő részére a kieső helyen tanyázó Aston Villa csapatához került az AC Milantól., miközben az olasz klub elöljárói a pótlása érdekében megszerezték Asmir Begovic játékjogát a Bournemouth gárdájától.

A 37. életévében járó Reina annak idején, 2005 és 2013 között talán karrierje fénypontját töltötte a Liverpool alkalmazásában, majd többéves nápolyi szerepvállalást követően 2018 nyarán a Rossonerihez kötelezte el magát, ahol leginkább a rendkívül tehetséges Gianluigi Donnarumma váltótársa és mentora volt – másfél év alatt mindössze 13 tétmeccs jutott neki. Reina leigazolására az első számú kapus, Tom Heaton egész évre való kidőlése miatt volt szüksége a birminghamieknek.

Az öt esztendővel fiatalabb Begovic ugyancsak kölcsönadás tárgya lett, miután az évad első felét az azeri Qarabag együttesében töltő bosnyák hálóőr a szezon végéig az AC Milanhoz került a Bournemouth-tól. Pályafutása során több mint 150 PL-mérkőzésen védte a Stoke City kapuját, de két évet eltöltött a patinás Chelsea-nél is, jelenleg pedig harmadik éve áll a “Cseresznyések” alkalmazásában, ám amíg az első két idényben első számú kapus volt, az aktuális szezonra – már másodszor – kölcsönadták őt.