Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását Mohamed Sissoko

Mindössze 34 évesen visszavonul a profi futballtól a Liverpoolnál, a Juventusnál és a PSG-nél is megforduló Mohemed Sissoko. 

Forrás: liverpoolfc.com

Sissoko a francia RMC Sport 1-nek adott interjújában jelentette be, hogy befejezi profi karrierjét. A mali származású, de francia születésű középpályás pályafutása során összesen 14 klubnál futballozott, amelyek között több topcsapat is szerepelt.

„Befejezem a labdarúgó-pályafutásomat. Nehéz döntést hoztam meg, nagyon nehezen tudatosult bennem, hogy ez a helyes, mert a futball az életem”

Sissoko nevelőklubjában még támadó volt, de miután a Valencia 2003-ban, mindössze 18 évesen leigazolta, már a középpályán játszott, köszönhetően akkori edzőjének, Rafa Beníteznek. Sissoko több kupát is nyert Spanyolországban: egy bajnoki címet, UEFA-kupát és európai Szuperkupát is. Két évvel később a Liverpoolhoz igazolt, ahol szintén több trófeát is begyűjtött, köztük egy újabb európai Szuperkupát, FA-kupát, és egy Community Shield címet is. 2008 januárjában csatlakozott a Juventushoz, ahol három éven keresztül játszott. 2011-ben visszatért Franciaországba, de most a PSG-hez írt alá, és innen indult meg a karrierje lefelé a lejtőn. Másfél év után kölcsönadták a Fiorentinának, majd 2013-ban lejárt a szerződése a franciáknál, és fél évig csapata sem volt. 2014 januárjában került a Levantéhez, majd 2015-ben Kínába tette át a székhelyét. Sissoko ezután megfordult Indiában, az olasz másodosztályú Ternanában, Indonéziában, Mexikóban és Hongkongban is, ahol Vadócz Krisztián csapattársa volt a Kitchee SC-nél.

Utolsó klubja a francia másodosztályban szereplő Sochaux volt 2019 januárjától, de a szezon végével innen is távozott, azóta pedig egyetlen csapatnál sem játszott, így talán érthető, hogy most akarja befejezni a karrierjét.