Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta fiatal védőjét a Barcelona – sajtóhír

A várakozásoknak megfelelően, a Barcelona kölcsönadta fiatal hátvédjét, a kérdés hosszú ideje már csak az lehetett, hogy melyik ajánlatot fogadják el érte…

Az FC Barcelona a szerda esti órákban bejelentette, hogy a számos érdeklődő közül a Schalke 04 csapatának adta kölcsön kevés lehetőséghez jutó fiatal hátvédjét, Jean-Claire Todibót.

A megállapodás értelmében a gelsenkircheniek 1.5 millió euróért vették kölcsön őt, és az évad végén további 25+5 millió euró ellenében véglegesen is megvásárolhatják a francia védő játékjogát, míg a Barca később 50 millió euróért visszavásárolhatja a szolgálatait.

A 20 éves francia korosztályos válogatott hátvéd egy évvel ezelőtti megszerzése után fél szezononként mindössze két-két spanyol bajnoki mérkőzésen tudott helyet követelni magának a Barcelona csapatában, és a jelenleg futó idényben a két La Liga-meccsen kívül csupán egyetlen BL-meccsen lépett pályára, így a több játéklehetőség érdekében mindenképpen hasznos volt számára a váltás.

Todibo megszerzése iránt a Schalke mellett Németországból még a Bayer Leverkusen is komolyan érdeklődött, valamint az AC Milan is lehetőséget biztosított volna számára.