Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: negyeddöntős a Roma, Pellegrini duplája döntött – videóval

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének csütörtök esti találkozóján az AS Roma kétgólos győzelmet aratott a Parma otthonában, így Paulo Fonseca együttese készülhet majd a Juventus elleni párharcra a sorozat következő fordulójában.

Fotó: AS Roma / Twitter

Azt már a mérkőzés előtt bejelentett kezdőcsapatokból is lehetett sejteni, hogy egyik csapat sem fogja félvállról venni a játékot. Ennek ellenére végig a vendégek domináltak, összesen 20 próbálkozásuk volt a rómaiaknak, ebből 7 talált kaput – a túloldalon ez az arány jóval szerényebb (7–1). A fölény dacára a második játékrészig kellett várni az első találatra: Lorenzo Pellegrini egy nagyszerűen kivitelezett egy-kettőzés végén volt eredményes, Nikola Kalinic jegyezte az előkészítést. Az olasz válogatott középpályás negyedórával a végső sípszó előtt megduplázta csapata előnyét, méghozzá büntetőből, amelyet kezezés miatt ítélt meg a játékvezető.

A Roma ezzel bebiztosította helyét a negyeddöntőben, ahol a Juventus alakulatát látják majd vendégül. A kupasorozatban rajtuk kívül a Milan, a Torino, az Inter, a Fiorentina, a Napoli és a Lazio van még versenyben.

Parma – AS Roma 0–2 (0-0).
Gólszerző: Pellegrini (2 – egyet büntetőből).

Az összecsapás videós összefoglalója:

A legjobb nyolc között:

Napoli – Lazio
Inter – Fiorentina

Milan – Torino
Roma – Juventus