Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetés! Élvonalbeli csapat búcsúzott a Francia Kupától – videóval

Rögtön meglepetéssel vette kezdetét a Francia Kupa legjobb 16 közé jutásért zajló fordulója, csütörtök este ugyanis harmadosztályú ellenfele búcsúztatta az élvonalbeli csapatot…

A Francia Kupa 16 közé jutásért zajló párharcában a harmadosztályú Pau együttese háromszor is vezetést szerzett, és végül a csereként beállt Mamadou Gueye 117. percben született találatával hosszabbításban 3-2-re legyőzte a Paulo Sousa által irányított Girondins Bordeaux gárdáját.

A Bordeaux a bajnokságban is rossz passzban van, egymást követő három vereség után pedig a Kupától is meglepetésre búcsúzniuk kellett, egy alacsonyabb osztályú csapat tehát már biztosan ott lesz a sorozat nyolcaddöntőjében.

Érdemes lesz az egyéb meccsek mellett legalább fél szemmel odafigyelni a hét hátralévő napjaiban a Francia Kupa-mérkőzéseire, mert akár további nagyágyúk is fennakadhatnak ebben a fordulóban: a PSG a másodosztályú Lorient-hoz látogat; az Olympique de Marseille ellenfele a negyedik ligás Granville lesz; a Rennes és a Lille egyaránt ötödosztályú csapat otthonában lép fel; a forduló “csúcsmeccse” pedig a szombat esti Nantes-Lyon csörte lesz.