Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zapata az Atalanta játékosa marad – hivatalos

Az olasz bajnokságban szereplő Atalanta csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy véglegesen megvásárolták Duvan Zapatát. 

Forrás: fifa.com

A 28 éves kolumbiai támadó 2018 júliusában került kölcsönbe az Atalantához két évre, de még a szerződés lejárata előtt érvénybe léptették ez a vételi opciójukat, így végleg megvásárolták a játékost. Zapata 2023. júniusáig írt alá régi-új csapatához, a kivásárlási ára pedig 12 millió euró volt, viszont ezelőtt már fizettek 14 millió eurót a Sampdoriának a kölcsönért, így összesen 26 millió euróba került a támadó az Atalantának.

Zapata remekül teljesített már eddig is a csapatban, hiszen 59 mérkőzésen 35 gólt szerzett, a szezonban pedig 9 találkozón 6 találatnál jár úgy, hogy a legutóbbi három hónapot sérülés miatt kihagyta.

“Nagyon boldog vagyok. Először is meg szeretném köszönni az Atalantának a belém fektetett bizalmat. Már az első naptól kezdve szívesen láttak itt Bergamóban, és tudom, hogy valami fontosat építünk itt, és valami nagy dolgot fogunk véghez vinni.”

– nyilatkozta Zapata a klub hivatalos oldalának.

A támadó korábban a Napoliban és az Udinesében is megfordult Olaszországban, illetve az argentin Estudiantes és a kolumbiai América de Cali mezét is viselte.