Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: Tovább növelte előnyét a Benfica!

A Primeira Liga 17. fordulója egyből egy nagy meglepetéssel indult, hiszen a Braga nyerni tudott az FC Porto otthonában. Nem sokkal később a lisszaboni derbin presztízsgyőzelmet aratott az éllovas Benfica. 

(Kép: FC Porto Twitter)

FC Porto – Braga 1-2 (0-1)
Gól:
T. Soares (58.) illetve Fransergio (5.), Paulinho (75.)

A hazaiak meccséről sok mindent elmond, hogy az ellenfél már a találkozó legelején, az első kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett; majd egy gólos hátrányban a Porto két (!) tizenegyest is kihagyott (…) Különösen utóbbi miatt nehéz egy olyan meccset megnyerni, ahol még Fortuna is az ellenfelet segíti.

Ami portói oldalon nagy blama, az a vendégek részéről természetesen nagy győzelem.

Sporting Lisszabon – Benfica 0-2 (0-0)
Gól:
R. Silva (80. és 99.)

Feszült hangulatú találkozón az első félidőben mindkét csapat közel járt a gólhoz, de végül elég sokáig kellett várni az első találatra, melyet a csereként beszállt Rafa Silva szerzett a hajrához érve. A 26 esztendős játékos a 10 (!) perces hosszabbítás legvégén aztán hozzátett még egyet, végleg lezárva a találkozót.

A Benfica a Porto vereségét a lehető legjobban használta ki; míg a Sporting, könnyen lehet, hogy a három pont mellett elveszítette csapatkapitányát, a jóformán mindenki szerint a napokban a Manchester United együtteséhez igazoló Bruno Fernandest is.

A bajnokság állása: