Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez a legrosszabb szezonja eddig a Simeone-féle Atlético Madridnak

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Atlético Madrid szombat este kikapott a tabella hátsó részén álló Eibartól. Nem megy az idényben a fővárosi csapatnak, és ez a legrosszabb szezonjuk eddig, amióta Diego Simeone az együttes edzője. 

Forrás: AS

Egyre nagyobb bajban van az Atlético Madrid. Miután elvesztették a Spanyol Szuperkupa döntőjét a Real Madrid ellen, a bajnokságba visszatérve a tabella 16. helyén álló Eibartól is kikaptak.

Diego Simeone gárdájának ez a legrosszabb szezonja, amióta az argentin tréner irányítja a csapatot. Simeone első teljes idénye a 2012/13-as kiírás volt, akkor 20 forduló után 47 pontot szerzett az Atlético Madrid. Ennél csak egy szezonjuk volt, amikor kevesebbet gyűjtöttek, a 2016/17-es, amikor ugyanennyi mérkőzés alatt 36 ponttal álltak. A rekord természetesen a bajnoki címmel végződő szezonjukban volt (2013/14), akkor 51 pont állt a nevük mellett. A mostani kiírásban azonban 20 forduló után mindössze 35 pontot szereztek, és csak 9 mérkőzést tudtak megnyerni.

Az Atlético Madrid azonban így is a harmadik a spanyol bajnoki tabellán, igaz, 8 ponttal vannak lemaradva a első helyen álló Real Madrid mögött.