Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő mélyponton a Manchester United!

A Liverpool elleni vereség után az angol sajtóban egyre inkább téma a Manchester United vesszőfutása, noha a BL-győztes és toronymagas listavezető “Vörösök” elleni fiaskó abszolút vállalható volt, az elmúlt bő egy évben siralmas volt a csapat mérlege…

A Manchester United vezetősége 2018. decemberében köszönte meg a sokat bírált José Mourinho munkáját, és nevezte ki – először átmenetileg – a korábbi MU-játékost, Ole Gunnar Solskjaert a csapat menedzserének.

A norvég szakemberrel valósággal megtáltosodott múlt télen a gárda, irányításával a United az első 17 meccséből 14-et megnyert, többek közt a Chelsea-t és a Tottenhamet is legyőzte, valamint továbbjutott a PSG elleni BL-nyolcaddöntő-párharcból, így egyáltalán nem volt meglepetés Solskjaer véglegesítése. A jelentős visszaesés viszont éppen ezután következett, mostanra pedig már ott tart a gárda, hogy az egykori kiváló támadó 13 hónapos regnálása alatt a MU összességében csak a mérkőzések 36,6 százalékát tudta megnyerni, ami olyan gyenge mutató, amilyenre 1931 óta nem volt példa Manchesterben.

Mourinho két és fél éves alkalmazása során a csapat ugyanezen mutatója 53,8%-os volt, a portugál mesterrel a csapat sokkal kevesebb gólt kapott, igaz kevesebbet is lőtt, mint a Solskjaer-féle gárda.

Nagyon úgy fest, hogy Solskjaer kezdeti lendülete már régen a múlté, és amennyiben a januári átigazolási időszakban sem sikerül felkavarni az álló vizet, és nem történik változás az évad második felében sem, könnyen lehet, hogy nyáron le fog járni az irányába eddig végtelennek tűnő türelem a vezetőség részéről…