Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa: A Liveprool az 1., a Real Madrid csak a 169.!

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) egyik legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta, hogy Európa csapatai közül melyik játszik a legtisztább eszközökkel – Érdekes eredmény született!

A CIES listájának élmezőnye (balról – jobbra: Szabálytalanságok meccsenkénti átlaga – Klub neve – bajnokságok – és a ligához képesti %-os átlag)

A svájci székhelyű kutatóintézet 35 bajnokságot és 700 csapatot vetett össze az alapján, hogy meccsenként átlagban mennyi szabálytalanságot követnek el, de például kiszámították a csapatok szabálytalanságainak arányát az egyes bajnokságok vonatkozásában.

A CIES szerint a kontinenst legtisztább klubja a Liverpool. A “vörösök” játékosai átlagban 8,14 szabálytalanságot követnek el meccsenként a premier League-ben, amely 22%-kal a bajnokság többi csapatához viszonyítva 22%-kal az átlag alatt van – Talán ez a tiszta játék is hozzájárul a Liverpool ideis ikereihez (…)

Érdekesség, hogy a Liverpool mögött az ide vonatkozó mutatóban a legjobb angol csapat a Newcastle (9,14 szabálytalansággal, és 12%-os átlag alatti mutatóval), de a Manchester City már a szabálytalanságok tekintetében is távol van Liverpooltól, a majd kereken 10-es mutatójával, és éppen hogy átlag alatti arányával (9,95 szabálytalanság meccsenként, 4%-os átlag)….

… Talán még ennél is meglepőbb, hogy a spanyol bajnokság listavezetője, a Real Madrid mennyivel durvább a ‘poolnál, a 12,63 faulttal meccsenként. Ez a mutató a CIES listáján csupán a 169. helyre rangsorolja a blancókat!

A spanyol bajnokság csapatainak rangsora a CIES listája szerint

(Képek: as.com)