Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: a játékosok értékelései!

A FIFA-ba bekerülő focisták 1-99-ig kapnak egy „ratinget”. Természetesen nincsenek egyes értékeléssel rendelkező focisták. Általában a legalacsonyabban jegyzett játékosok is bőven elérik a 40-es minősítést. Idén a leggyengébb focisták 48-as minősítéssel állnak az idei FIFA listájának a végén, viszont inkább rutintalanságuk, mintsem a tehetségük hiánya miatt. Az első profi szezonjukat töltő fiatalokat gyakran húzzák le. (A FIFA-ba bekerülő ratingük ugyanaz a játékosoknak, mint ami szerepel lapjukon az Ultimate Team-ben)

Paul Pogba például első Ultimate Team szereplésekor 55-ös értékelést kapott a FIFA 12-ben. A francia játékosnak az azóta eltelt 8 évben 33 ratinget fejlődött a sima lapja. A rengeteg speciális kártyáról nem is beszélve, amit évről-évre kap. 2016-ban például az év csapatába is bekerült.

A különleges lapok (amiknek a legtöbbjét valós teljesítményükért kapnak a játékosok) a sima lapnál általában 1 ratinggel jobbak ezekben az esetekben, ha egy nagyobb, magasabb értékelésű játékosról beszélünk. Egy új lap ez esetén mindig 1 fejlesztést kap. Az értékelései (lövés, futás, védekezés) nőhetnek többet.

Cristiano Ronaldo, és Lionel Messi a FIFA-kban is viszik a prímet. Az Ultimate Team létrejötte óta minden évben ők a legerősebb lappal rendelkező játékosok. Az a kérdés a legtöbb esetben, hogy melyikük a jobb az adott szezonban. Az idei játékban Ronaldot 93-asra visszaminősítették, Messi pedig maradt a tavalyi szintjén (94), amely azt jelenti, hogy a két gigász harcát idén ő nyerte. Őket Neymar követi 92-es ratinggel. A brazil a sok sérülés ellenére megkérdőjelezhetetlen tehetséggel rendelkezik. Ezt honorálták mutatóval.

A magyarok közül a Lipcse megbízható hátsó párosa kapta a legjobb lapot idén. Gulácsi Péter 85-ös, Willi Orban 81-esértékelésű. Mindketten remek éveken vannak túl Németországban. Idén, a Bajnokok Ligájában a Zenitet, a Benficát, illetve a Lyont megelőzve jutottak tovább csoportelsőként. Nemzeti válogatottunk kapusa jobb értékelést kapott például az Európa-liga győztes Kepánál és a Bajnokok Ligája elődöntőig menetelő André Onanánál. Reméljük, hogy márciusban az Európa-bajnokság pótselejtezőjén Bulgária ellen is zárva marad ez a retesz.

Cikksorozatunk további részeiért KATT!