Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: megszenvedett a Barcelona a harmadosztályú ellenfele ellen – Videóval

A Copa del Rey kora esti találkozóin, a Barcelona a harmadosztályú Ibizához látogatott, míg az Athletic Bilbao a második vonalban szereplő Elche otthonában próbálta meg kivívni a továbbjutást.

A Barcelona szokásához híven birtokolta a labdát és próbált támadni, de első helyzetéből a hazai szereztek vezetést nagy meglepetésre Perez Mateo révén. A katalán óriás ezt követően nem tudta játszani saját játékát átütő erővel, hiszen a hazaiak kiválóan védekeztek, és a műfű sem ízlett Griezmannéknak. A Barca küszködött a műfüves pályán, azonban az egyenlítő gól csak összejött a 72. percben, amikor Frenkie de Jong ugratta ki Griezmannt, a francia pedig higgadt tudott maradni és értékesítette a ziccert. Sőt a 94. percben ugyanúgy kap egy remek kiugratást Griezmann, ám ezúttal Jordi Albától, és a világbajnok támadó továbbrúgja a Barcelonát a legjobb 16 közé.

UD Ibiza – Barcelona 1-2 (1-0)
Játékvezető: P. Fuertes, Helyszín: Estadi Municipal de Can Misses (Ibiza)
Gólszerzők: Perez Mateo (9′) ill. Griezmann (72′ 90+5′)

A csapatok nem tudtak dűlőre jutni a rendes játékidőben, hiába szerezte már meg a vezetést az 5. percben a Bilbao Inaki Williams révén, hiszen még az első játékrészben egalizálni tudott az Elche Fidel révén. A második félidőben pedig nem esett gól, ennek következtében jöhetett a hosszabbítás, ahol szintén nem sikerült eldönteni a továbbjutást, így büntetőkre került sor. A tizenegyesek során pedig a vendégek tudtak higgadtabbak maradni, ezáltal ők jutottak tovább.

Elche – Athletic Bilbao 1-1; büntetőkkel 5-6 (1-1)
Játékvezető: J. Munuera Montero, Helyszín: Manuel Martínez Valero Stadion (Elche)
Gólszerzők: F. Fidel (42′) ill. Inaki Williams (5′)