Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rasszista bekiabálások miatt büntethetik meg az Espanyolt

Az Espanyol 1-1-es döntetlen játszott szombat délután az Athletic Bilbao ellen, azonban a mérkőzés után nem csak az eredmény miatt volt csalódott a baszkok támadója, Inaki Williams. 

Forrás: espn.com

A szombati Espanyol-Athletic Bilbao bajnoki mérkőzésen rasszista megnyilvánulások áldozatává vált a baszkok csatára, Inaki Williams. A játékost a találkozó 69. percében cserélték le, majd az egyik kapu mögött sétált le a pályáról, ahol a katalán csapat ultrái azonnal megtalálták. Az esetet az Athletic csapatkapitánya, Iker Muniain is észrevette, amit jelzett is Jose Sanchez Martinez játékvezetőnek, aki nem tett semmit a sem a mérkőzésen, sem pedig utána hiszen a jelentésébe sem írta be az esetet.

A meccs után Williams lesújtóan nyilatkozott a sajtó munkatársainak az esetről:

“Az embereknek azért kellene ellátogatniuk a stadionokba, hogy élvezzék a játékot és támogassák a csapatukat. Ez a játék a barátságról szól, mivel egy csapatsportról beszélünk. Ez egy nagyon szomorú nap, hogy egy ilyen eset megtörténhet.”

Az Athletic Bilbao hivatalos Twitter-oldalán jelezte, hogy támogatják Williamset, és zéró toleranciát hirdetnek a rasszizmus ellen. Az Espanyol is hivatalos közleményt adott ki, amelyben közlik, hogy kivizsgálják az esetet, és jelezték, hogy a klub határozottan elítéli a rasszizmust a pályán és azon kívül is. Az esetet minden bizonnyal a La Liga is vizsgálni fogja, és ha bűnösnek találják a szurkolókat, akkor az Espanyol büntetésre számíthat.