Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Egyik kedvenc ellenfele ellen szakítaná meg rossz sorozatát Benzema!

A sérüléséből már teljesen felépülő francia csatár 41 napja nem szerzett gólt a Real Madridban, most a Valladolid otthonában történ még rossz sorozatát (…)

(Kép: as.com)

(…) Azon a pályán, ahol legutóbbi 3 meccsén, 3-szor is beköszönt, így akár ez is jó előjele lehet egy Benzema-gólnak.

A 32 esztendős játékos legutóbb december 15-én, a Valencia ellen talált a kapuba, azóta ugyan kihagyta a spanyol Szuperkupa két találkozóját, de 5 meccset így is jóformán végig játszott, gól nélkül: A Barca (90 percet töltött a pályán), az Athletic Bilbao (90 perc), a Getafe (81 perc), a Sevilla (28 perc) és legutóbb a kupában a Salamanca ellen (75 perc) maradt gólképtelen.  Ez összesen 364 percnyi játékidőt takar.

Az elmúlt 5 találkozón Benzemának 14 gólszerzési kísérlete volt, 8 alkalommal el is találta a kaput, meccsenként pedig átlagban 2,8 kísérlettel jelentekzett. Utóbbi jóval el is marad a szezonban átlagolt 3,3 kísérletétől meccsenként.

A bajnokságban egyébként a 13. góljára hajt a francia, jelenelg csupán kettővel van lemaradva Lionel Messi mögött, így bőven akad külön motivációja a szezonban összesen 16 találatnál járó, a Real Madrid góljainak (58) 28%-át jegyző Benzemának.