Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: otthon kapott ki a Betis, tovább tapad a Real Madridra a Barcelona – videóval

Hiába került két alkalommal is hátrányba a Barcelona, Lionel Messi remeklésével végül győzedelmeskedni tudott a Real Betis otthonában.

(forrás: laliga.com)

Nehéz helyzetben utazott a katalán klub a Real Betis otthonába, hiszen Jean-Clair Todibo, Carles Aleñá, Carles Pérez és Moussa Wagué téli távozását, és Luis Suarez, majd Ousmane Dembelé sérülését követően olyannyira megfogyatkozott a Barcelona kerete, hogy a spanyol játékmesternek már kényszerből kellett a Barcelona B keretéből válogatnia, miután Gerard Piqué eltiltás, Neto pedig sérülés miatt esett ki az utazókeretből.

Setién mester végül megoldotta a krízist, 14 felnőtt játékosából 11 kapott helyett a kezdőben, míg Fati, Araujo, Puig és Pena a kispadon kaptak helyet.

A spanyol menedzsernek be is igazolódtak a számításai, hiszen az első keret játékosai számára is megnehezítette a Betis a mérkőzés, miután Lenglet kezezését követően Canales tizenegyesből szerezhette meg a korai vezetést, majd a gyors egyenlítő gólt követően Fekir remek mozdulatával hozták ismét szorult helyzetbe a Barcelonát.

Az első félidő végén azonban Lionel Messi második gólpasszát Sergio Busquets tudta értékesíteni, míg a második játékrészben a meccs kétarcú szereplője, Clément Lenglet szerezte meg a győztes gólt, 7 perccel a kiállítását megelőzően.

Lenglet gólját követően hiába fogyatkozott meg mindkét csapat 10-10 emberre, a végeredményt ez a tény már nem befolyásolta, ezzel a Barcelona újabb fontos három pontot hozott el idegenben, ezúttal a Real Betis otthonából.

Real Betis – Barcelona : 2-3
Gólszerzők: Canales (6.) Fekir (26.) ill. de Jong (9.) Busquets (48.) Lenglet (72.)
Kiállítás: Fekir (76.) ill. Lenglet (79.)