Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Conte távozhat a szezon végén

Antonio Conte a Juventus vezetőedzője megelégelte az ellenfelek szurkolóinak viselkedését. Mint ismeretes a Juventust hétvégén a Bologna elleni megnyert bajnoki előtt, nem éppen kellemes viszonyban fogadták a hazaiak a Zebrákat.

„Könnyebb lenne összepakolni és itt hagyni az országot. Amikor a buszunk befutott a stadionba, olyan emberek szidtak minket, akik a kezükben közben egy gyermeket fogtak. Hasonló dolgok történtek Nápolyban és Firenzében is: köpködés, kődobálás. Mi folyik itt? Még az olyan civilizált városokban, mint Bologna is úgy fogadtak minket, mintha háborúzni mentünk volna, ami elég elkeserítő. Emiatt motoszkál bennem az a gondolat, hogy külföldre szerződjek. De a gondolataim most csak a Juventuson járnak.”

Esetleges külföldi szerződése kapcsán, már jelentek meg a sajtóban találgatások a trénerrel kapcsolatban. Olyan sztárcsapatokkal hozták őt hírbe, mint például a Real Madrid vagy a Chelsea, ami teljes joggal megérthető, hisz Conte jó szakember. Jelenleg a Juve 9 ponttal vezeti a Serie A-t a Napoli előtt. A Bajnokok Ligájában pedig még talpon vannak. A negyeddöntőben a Bayern München lesz az ellenfelük. Sokan úgy gondolják, hogy ez lesz az olasz klub számára a végállomás, de ez csak áprilisban derül ki.

Az eset után a Juventus sportigazgatója Guiseppe Marotta elmondta, hogy szerinte Conte ezt az egészet csak hirtelen felindulásból mondta. Ez jó hír lehet a Bianconeri szurkolóknak, hiszen Conteról az emberek többsége pozitívan vélekedik.

Báló Bence