Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy csapatként – egy célért!

Az NBI-es klubok és a Fociclub.hu erejével a leukémia ellen 

Mondják, a történelem ismétli önmagát. Lehet benne valami. 2002-ben sokkoló hírre kapta fel a fejét a magyar fociélet minden képviselője: Kövesfalvi István daganatos beteg! A népszerű „Kavics” gyógyulásáért egy emberként szurkolt mindenki és joggal reménykedhettünk, hisz ő maga mondta válaszolva egy újságírói kérdésre, hogy padlóra került-e: „Amikor elvetődöm és felállok, az is ugyanaz, nem?!” /fociakobon.hu/

Mondják, a történelem ismétli önmagát. Tíz évvel később, 2012. nyarán egy másik magyar kapus, Rakaczki Bence neve töltötte meg a hazai sportsajtót. Figyelemre méltó párhuzam, hogy ezúttal a Kövesfalvi által is nagyra becsült DVTK másik  játékosának (ráadásul – hálóőrének) betegségéről szóló hírek döbbentettek meg bennünket.

Leukémia! Az alig több, mint 19 éves fiú számára épp az elmúlt szezon hozta meg az átütő sikert, hisz az utolsó négy meccsen végre ő állhatott az NBI-es csapat kapujába ….., de aztán minden egy csapásra megváltozott. Egyik pillanatról a másikra már nem is az izzasztó edzésekről szóltak a hétköznapok, nem a mindig zsúfolt diósgyőri lelátókról szóltak a hétvégék. Azóta nem a fociról, az imádott játékról szól az élete. Azóta számára minden nap – küzdelem az életért!                                                                                                                                                                                                                                          Magyar csapatok, szurkolói közösségek, külföldi klubok, játékosok (Barcelona – Francisco Gallardo, Bayern München – Manuel Neuer) kezdeményeztek jótékonysági akciókat Bence segítségére sietve. Alig két hónapja a Fociclub.hu is felhívta a fiatal kapus édesapját érdeklődve az aktuális helyzetről. Bence állapota nem javult, tehát minden segítség jól jön – nagyjából ez volt a reakció, utólag hozzáfűzve -, de nagyon sokan vannak, fiatalok, gyerekek, és a szüleik, akik ugyanezzel az ijesztő kórral néznek szembe minden nap. Hogyan segíthetnénk Bencén és másokon? Összefogással!!

Tizenhat magyar, élvonalbeli klubot, és az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítványt, illetve a Vaterát hívtuk összefogásra, együttműködésre. Mindenki pozitívan reagált. Az eredmény?

Jótékonysági árverés és adománygyűjtés Rakaczki Bencéért és az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány javára november 22-től 17 napon át, 17 dedikált sportereklyéért http://www.vatera.hu/nb1/. Igen, 17! Az akcióhoz ugyanis közben az Magyar Atlético Madrid Szurkolók Szabadidős és Sport Egyesület is csatlakozott egy általuk megszerzett emléktárggyal (külön Gratula!). A relikviákra való licitáláson kívül úgynevezett támogatói jegyek is válthatók az akcióban http://egyeb.vatera.hu/kupon_utalvany/500_forintos_tamogatoi_jegy_1675687028.html

Friss információink szerint Bence állapota – minden eddigi erőfeszítés ellenére – nem javul, sőt!
A harmadik kemoterápiás kezelés során szövődmények alakultak ki, a költségek egyre nagyobbak!

Mondják, a történelem ismétli önmagát. Legyen így! Kövesfalvi István ma már gyógyultnak vallhatja magát. Ha „Kavicsnak” sikerült, Bencének is sikerülni fog. Ehhez kérjük a segítségeteket. Ne csak szurkoljunk, tegyünk is Bencéért és a többi leukémiás fiatalért, gyerekért!

Fogjunk össze, cselekedjünk: Egy csapatként – egy célért!