Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Liverpool – Tottenham előzetes

Az angol bajnokság 29. fordulójának rangadóján a Liverpool a bombaformában lévő Tottenhamet fogadja vasárnap délután. A Premier League két nehézbombázója Gareth Bale és Luis Suarez is összecsap egymással. A Spurs tizenkét meccs óta nem talált legyőzőre és az Európa Ligában is menetel a csapat. Vajon a Vörösök megállítják őket?

Andre Villas-Boas csapata tizenkét meccse veretlen a bajnokságban, és az Inter kiütésével hangolt a találkozóra, míg a Mersey partiak kipihenten készülhettek a hétvégi derbire. Az Arsenal legyőzése óriási lendületet adott a csapatnak, az Inter elleni Európa Liga-mérkőzésen az önbizalomtól duzzadó Spurs lemosta a pályáról az olasz csapatot. Gareth Bale továbbra is remekel, a hónap játékosának megválasztott walesi nehézbombázó kilencszer talált a kapuba februárban, nem csoda, hogy sorban állnak érte az európai topklubok. A Spurst előnye jelenleg hét pont az ősi rivális Arsenallal szemben, és öt ponttal vannak lemaradva a második helyen álló Manchester Cityvel szemben, de a portugál stratéga megjegyezte inkább lefelé mintsem felfelé figyelnek.

„Ebben a pillanatban, azért aggódok, hogy minél nagyobb különbséget építsünk ki az Arsenalall szemben – ez a végső célunk. A Manchester Citynél azt hiszik még a bajnoki címért játszanak. Mi nem a bajnoki címért játszunk, a mi célunk a Bajnokok Ligája kvalifikáció, amit így vagy úgy, de elérünk.”

A Pool sikeréért Luis Suarez teheti a legtöbbet, aki 21 góljával jelenleg a Premier League legeredményesebb támadója. Az uruguayi támadó a legutóbbi három meccsén hatszor volt eredményes. Andre Villas-Boas, a Spurs menedzsere elismerően beszélt a liverpooli gólgépről: „Ő egy kulcsjátékos, aki vállán viszi a csapatot a gólérzékenységével. Olyan valaki, akitől óvatosnak kell lennünk – nagyot játszott novemberben a White Hart Lane-en.”

A Mersey partiak a nemzetközi kupaindulásra hajtanak, jelenleg öt pontra vannak az Európa Ligás helyen tanyázó Arsenaltól. Óriási csalódás lenne, ha lemaradnának a nemzetközi kupaindulásról, mert a csapat tetemes adósságot görget maga előtt az elmúlt évek gyenge európai szereplése miatt. A Vörösök legutóbbi két meccsükön a Swansea-t és a Wigant is megszórták, azonban nagy kérdés azonban mire mennek a londoniakkal, mert a szezonban még nyeretlenek az előttük álló csapatokkal szemben.

Szombat

16.00 Norwich – Southampton
16.00 Queens Park Rangers – Sunderland
16.00 Reading – Aston Villa
16.00 West Bromwich Albion – Swansea (Digisport 2)

Vasárnap

16.00 Newcastle – Stoke City
17.00 Liverpool – Tottenham (Digisport 1)

Veres Péter