Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Puyol a szezon végén távozik! – Hivatalos

Carles Puyol hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szezon végén felbontja 2016-ban lejáró szerződését a Barcelonával, és távozik a klubtól.

nso.hu

Nagy csapás érte az FC Barcelonát. A katalánok csapatkapitánya, Carles Puyol kedden hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyja szeretett klubját.

“Azért ülök most Önökkel szemben, mivel fontos bejelenteni valóm van. Belefáradtam a sok sérülése, és a számtalan műtétbe. A szezon végén távozok Barcelonából. A klubnál senkit sem ért váratlanul a döntésem, mindenkivel egyeztettem már. Felbontom a szerződésemet; ám ezt az évet még befejezem, és mindent meg fogok tenni a Barca sikereiért. Köszönök mindent.” – Így hangzott Puyol bejelentése.

A világ -és Európa bajnok Puyol 1999-ben mutatkozott be a katalánok felnőtt csapatában. A saját nevelésű hátvédez idő alatt 21 trófeát nyert a Barcával; és majd 600 mérkőzésen öltötte magára a klub gránátvörös-kék mezét. – Nem lennénk meglepve, hogyha Puyol a szezon végén elérne a 600-as mérföldkövet, ugyanis mindössze 7 mérkőzés hiányzik csak ehhez a nem mindennapi rekordhoz!

A”csupa-szív” középhátvédet óriási tisztelet és megbecsülés övezte a Barcánál; a játékosok, szurkolók és vezetők ugyan tiszteletben tartják Puyol döntését, ám a csapatkapitány távozása mindenkit mélyen érint a katalán fővárosban.

Nagy Ákos