Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Mire számíthatunk a 22. fordulóban?

Akárcsak múlthéten, most is a Mezőkövesd – Zsóry csapata nyitja a meccsek sorát, szombaton a Ferencváros próbálja meg első győzelmét megszerezni új trénerével. A szerdai kupameccs után, ismét összecsap a Győr az MTK-val, vasárnap pedig a két topcsapat, a Debrecen és a Videoton küzd meg egymással.

A tavaszi szezonban még nyeretlen Mezőkövesd, a negyedik helyen álló Bp. Honvéd csapatát látja majd vendégül. Véber György a következőt nyilatkozta a Mezőkövesd honlapján: ’’Nem vagyok babonás, amikor a csapatomról van szó, de azt kell mondjam, hogy a Honvéd ősszel is nagyon jó formában volt, amikor Kispestre látogattunk, Akkor egy nagyon fegyelmezett, taktikus játékkal győzni tudtunk. A Honvéd ismét nagyon jó formában, mi pedig hiába szenvedtünk vereséget múlt héten, de ettől függetlenül az a célunk, hogy a történelem megismételje önmagát. Hétfő óta kérem a játékosokat, hogy fejben nagyon sokat készüljenek, és játsszák el magukban, hogy mi történhet a mérkőzésen. – végül így zárta a nyilatkozatát – A jelenlegi helyzetünkben pedig nincs mese, meg KELL nyernünk a Honvéd elleni meccset.” A Honvéd edzője, Marco Rossi nehéz meccsre számít, legalábbis a csapat hivatalos honlapjának így nyilatkozott: ’’A kiesés lehetőségének árnyékában lévő csapatok mindig nagyon motiváltak, hiszen a túlélésért harcolnak. Sokszor plusz erőket tudnak megmozgatni, ebből kifolyólag újfent nehéz mérkőzésre számítok.’’ Az első találkozójuk is meglepetést hozott, vajon otthon is képes lesz a kövesd a bravúrra?

A szombati napon 5 mérkőzést is rendeznek, először a Diósgyőr fogadja az idén feljutó és remekül helytálló Puskás Akadémiát. A DVTK szurkolói éhesek a győzelemre, hiszen a múlthéten idegenben 2-0-s vereséget szenvedtek az Újpest ellen. Nehéz dolguk lesz a felcsútiaknak, mivel idegenbeli mérlegükkel nem éppen tartoznak az élmezőnybe (már 6 vereségük van ellenséges területen). Az NB1 történetében a Diósgyőr először fogadja hazai pályán a Puskás Akadémiát, a párosítás pikantériája, hogy a jelenlegi felcsúti edző, Benczés Miklós kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de 18 évig szolgálta a miskolci alakulatot.

Szinte minden héten akad egy kiesési rangadó, nos, ez ezen a héten sem marad el: A tabella végén álló Kaposvár otthonában vendégeskedik az őt 7 ponttal megelőző MVM Paks. A két csapat eddig 15 bajnokit játszott egymással, e mérkőzések eredményei: 5 paksi győzelem, 5 kaposvári győzelem, valamint 5 döntetlen. A Paksnak nagy szüksége van a 3 pontra, hiszen a további eredményektől függően, akár el is léphetnek a kiesési zónából. Ugyanez sajnos nem mondható el a hazaiakról, szinte biztos, hogy idén búcsúznak az első osztálytól.

Az előző párosításhoz hasonlóan, PMFC-Matias – KTE – Phoenix Mecano összecsapás is 16:00-kor kezdődik. Annak ellenére, hogy a pécsiek anyagi gondokkal küszködnek, ez a pályán mutatott teljesítményükön egyáltalán nem látszódik, hiszen a tabellán az előkelő hatodik helyet foglalják el. Mondhatjuk, hogy az egyik mumus érkezik Pécsre, mivel a Kecskemétet eddig még nem sikerült hazai környezetben legyőzniük, ezúttal még nagyobb támogatás kell majd a szurkolóktól.

A Ferencváros ötödik alkalommal lép pályára a tavaszi szezonban, az előző négy alkalom során egyszer sem sikerült begyűjteni a győzelmet, így az új edző Thomas Doll irányítása alatt még nyeretlen a gárda. A 22. fordulóban a Lombard Pápát fogadják vendégül, az elvárás egyértelmű: győzni kell. A dolog viszont nem ilyen egyszerű, a fővárosiak a harmadik legrosszabb hazai mutatóval rendelkeznek, ráadásul a gólszerzés sem igazán megy. Ez különösen igaz Böde Dánielre, aki a négy meccs alatt egyszer sem talált be a hálóba. Pozitív előjel lehet viszont, hogy a legutóbbi ligakupa mérkőzésen 4-0-ra kiütötték a Lombardot. Az FTC-nek nagy szüksége van a győzelemre, ha szeretnék életben tartani a kitűzött célt, a harmadik helyet.

A szombati nap slágermeccse a Győr – MTK találkozó. A hétközi ligakupa meccsen egy fordulatos találkozón ejtette ki az MTK az ETO-t, erről és a soron következő párharcról is nyilatkozott Kanta József: ’’A szombati találkozó teljesen más mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok. Egyik csapat sem lehet elégedett a tabellán elfoglalt helyezésével. A Győr továbbra is az ország egyik legjobb együttese, nyilván szeretne visszavágni nekünk a kiesésért, ám a két mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni vele a versenyt.” Arra a kérdésre, hogy miért nem megy úgy a bajnokikon, mint a kupában a következő választ adta: ’’A bajnokikon görcsösebbek vagyunk, míg a kupában teher nélkül lépünk pályára. A higgadtság a legfontosabb, valamint hogy hátul kevesebbet hibázzunk. Sosem ziccerig játszott akciókból kapjuk a gólokat, rendre mi követünk el olyan hibákat, amelyekkel gólt rúgatunk az ellenféllel.”

Forrás: vidi.hu

A zárónapra két találkozó maradt. Az első, a forduló legjobbnak ígérkező összecsapása a két éllovas, a Videoton és a DVSC-Teva között. A Loki 7 ponttal vezeti a bajnokságot, az eddigi 21 forduló alatt csupán két vereséget szenvedtek, tavasszal még veretlenek. Egy esetleges vendég sikerrel eldőlhet a bajnokság, ám ehhez lesz egy-két szava a székesfehérváriaknak, akik a második legjobb hazai mérleggel rendelkeznek. A Debrecen játékosa, Dalibor Volas így nyilatkozott az előttük álló rangadóról a dvsc.hu-nak: ’’Szép emlékeim vannak a Videoton elleni mérkőzésekről, de az is megmaradt bennem, hogy mindig nehéz volt ellenük játszani. Nem szabad, hogy nyomás legyen rajtunk, hiszen hét ponttal vezetjük a tabellát. Magunkkal kell törődnünk, és arra törekednünk, hogy megszerezzük a három pontot. A Videoton otthonában türelmesnek kell lennünk, és kilencven percen át koncentrálnunk, hiszen jó játékosok alkotják ellenfelünk keretét, bármikor képesek megvillanni. Meg kell próbálnunk minél több helyzetet kidolgozni és azokat jó arányban kihasználni.” A mérkőzést élőben közvetíti az M1 16:30-tól.

A 22. forduló záró meccsén a Haladás az Újpestet látja vendégül. A lila-fehérek nyugalommal készülhetnek a találkozóra, hiszen a minap látott napvilágot a hír, hogy nem kerül kizárásra az együttes. A nagy megkönnyebbülésről Kabát Péter nyilatkozott: ’’Természetesen nagyon örülök, erre vártunk több héten keresztül. Örülök, hogy végre pont került az ügy végére, mindenkinek jó, hogy ez eldőlt, és az Újpestnek mindenképpen az élvonalban a helye. Az Újpest focicsapata nélkül nincs magyar labdarúgás, egy Újpest–Fradi vagy Fradi–Újpest nélkül sem lenne igazi a bajnokság. Most kezd összeállni a csapat. Nagyon sok a külföldi játékos, a légiós, kellett idő a beépülésükre, az edzőnk tud a játékosok nyelvén beszélni, és folyamatosan azt mondta nekünk, hogy mi a problémákkal ne foglalkozzunk, és jöttek sorban a mérkőzések is. Rugdossuk a gólokat, felszabadultan játszunk…’’ A Haladásnál egy nagy hiányzó lesz, Halmosi Péter, aki az előző mérkőzésén begyűjtötte 5. sárga lapját.

A 22. forduló párosítása:
2014. március 28., péntek
19:00 Mezőkövesd – Bp. Honvéd – tv: Sport 1
Mezőkövesdi SE Sporttelep, vezeti: Solymosi Péter

2014. március 29., szombat
14:00 DVTK – Puskás Akadémia – tv: m1
DVTK Stadion, vezeti: Németh Ádám

2014. március 29., szombat
16:00 Kaposvári Rákóczi – MVM-Paks – tv:
Kaposvári Rákóczi Stadion, vezeti: Fábián Mihály

2014. március 29., szombat
16:00 PMFC-Matias – KTE-Phoenix Mecano – tv: Sport 1
PMFC Stadion, vezeti: Vad II. István

2014. március 29., szombat
18:00 Ferencváros – Lombard Pápa – tv: Sport 1
Puskás Stadion, vezeti: Becséri Dániel

2014. március 29., szombat
20:00 Győri ETO – MTK – tv: Sport 1
Győri ETO Stadion, vezeti: Farkas Ádám

2014. március 30., vasárnap
16:30 Videoton – DVSC Teva – tv: m1
Székesfehérvári Sóstói Stadion, vezeti: Iványi Zoltán

2014. március 30. vasárnap
18:30 Szombathelyi Haladás – Újpest – tv: Sport 2
Szombathelyi Haladás Stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

Pék Márk