Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„A Realt kedvelem, de jobb lenne a Barcában játszani!”

Manapság, Ivan Rakitic mellett a kolumbiai Carlos Bacca számít a Sevilla legnagyobb fegyverének. A dél-amerikai támadó a hétközi fordulóban duplájának köszönhetően, szinte egymaga intézte el a Real Madridot.

www.futbolred.com

Az akár a „Királyiak” bajnoki címébe is kerülhető remeklés természetesen nem el sem a szurkolók, sem a sajtó figyelmét, de minden bizonnyal a nagyobb klubok is szemet vethettek Baccára.

A kolumbiai tavaly nyáron érkezett a belga FC Brügge-től, és a jelek szerint bár otthonra talált a Ramón Sánchez Pizjuanban, ha így folytatja, aligha kell sokáig a Sevillát erősítenie. Erről tanúskodnak szavai is az alábbiakban. Ahol szót ejtett hazája válogatottjával kapcsolatos gondolatairól is, és a jövőjét firtató kérdésekre is talán válaszokat kaphattunk:

„Már gyerekkoromban álmodtam arról, hogy szembenézhessek a világ legjobb csapataival. Szerdán volt egy esélyem erre egy igazán nagy csapat, a Real Madrid ellen. Mindig is jobban kedveltem a Madridot, mint a Barcát, de inkább annak van affinitása az irányomból, hogy a Barcéban játsszak, hiszen a Real fix kilencessel, vagy két középcsatárral szokott pályára lépni. Egy álom lenne, ha egy akkora klubba kerülhetnék, mint a Barca, de azért még a valóságban kell élnem A Sevilláé vagyok, ahol nagyon boldog vagyok, és szerződésem is ideköt. Ami ezután történik, az Isten akarata. A másik álmom a Világbajnokság lenne a válogatottal, bár a verseny nagyon kemény a csapatba kerülésért. Jelen pillanatban én csak a Sevillára összpontosítok, de anélkül, hogy elveszteném az esélyem a vébére, mert azért jó lenne ott lenni.” – mesélt álmairól, a 9-szeres válogatott, 27 esztendős Bacca.

www.fifa.com

Balogh József