Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gól nélküli kiesési rangadó, Pécsett sem találtak a hálóba

A szokásoknak megfelelően két találkozóra került sor tizenhat órától. Sem Somogyban, sem Baranyában nem láthattak gólt a nézők.

Altatónak jó volt a kiesési rangadó – nso.hu

Kezdjük a kiesési rangadóval. Kaposváron a sereghajtó a Paks együttesét fogadta, és a hazaiak újra csak döntetlent értek el, ezzel pedig tovább csökkentek reményeik a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Maga a mérkőzés színtelen, szagtalan teljesítményt hozott, ami várható is volt, hiszen a két együttes igencsak gyenge formában futballozott. Az első valamirevaló lövésre a 24. percig kellett várni, majd ami kaput is talált, bő félórát. Selymes Tibor unta meg előbb csapata szerencsétlenkedését, és a harminchetedik percben cserélt, de ettől sem lett jobb a színvonal. Kovács Olivért Andrei Florean váltotta ekkor.

Fordulás után a Paks valamivel aktívabbnak tűnt, ám Kecskés Tamás előbb Antalba lőtt, majd egy lövése alig szállt mellé, Csertői Aurél cserélt is, de érthetetlen módon éppen Kecskést hozta le, ami még inkább csökkentett a színvonalon, mert a középpályás próbált némi életet vinni a vendégek futballjába. Az idő előrehaladtával már csak a mezőnyben folyt a játék, illetve inkább a szabálytalanságok játszották a főszerepet, így pedig nem is lehetett más a vége, mint unalmas gól nélküli döntetlen. A végeredménnyel a Paks lehet elégedettebb, mert – ha átmenetileg is – ellépett a kiesőhelyről.

A Paksiaknak sorozatban ez volt a tizenötödik(!) nyeretlenül megvívott bajnokijuk, a Kaposvár számlálója kilencnél jár már.

Kaposvár – Paks 0-0
Kaposvár, 1000 néző, vezette: Fábián Mihály
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Lebbihi (I. Diallo, 71.), Mbemba, Mulemo – Coroian, Kovács O. (Florean, 37.) – Murai (Haruna, 55.), Balázs B., Firtulescu – Kink
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Horváth G., Szabó J. – Windecker, Kecskés (Bori, 60.) – Bartha, Tóth B., Délczeg (Könyves, 63.) – Simon A. (Báló, 84.)
g.:
s.:Firtulescu (16.), Coroian (49.), Okuka (80.), Florean (90.) ill.: Délczeg (48.), Szabó J. (67.), Fiola (74.), Tóth B. (77.), Könyves (79.)

Közelebb állt a Pécs a győzelemhez, de a pontatlanságok miatt nem sikerült – nso.hu

Pécsett a Kecskemét vendégeskedett, és ha a hazaiak győztek volna, ott lihegnének a dobogósok nyakán. De miután a baranyai megyeszékhelyen is gól nélkül ért véget a találkozó, így minden maradt a régiben. A kaposvárival ellentétben a pécsi összecsapás valamivel több lehetőséget hozott, ám Koller Krisztián csavarását nagy bravúrral tolta szögletre Poleksic. A piros-feketék futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, de a gól csak nem akart összejönni. Forró Gyula, Koller Krisztián, Kővári Róbert sem tudott túljárni a vendégek eszén. A legnagyobb ziccert is a hazaiak hagyták ki, szűk félóra játék után Mohl lapos beadását Wittrédi kapásból kapura tette, és csak kicsivel kerülte el a kecskeméti kaput. A folytatásban is inkább a PMFC akarata érvényesült, bár eredményességgel nem párosult.

Fordulás után a lilák is elkezdtek éledezni, vajon miért kellett negyvenöt percet várni? A szünet előtt nem sokkal beküldött Szécsi lövése ugyan elkerülte a kaput, Balázs Zsolt ellenben remek próbálkozással tesztelte Gőczét. Szatmári ugyan vezetést szerzett, ám a játékvezető Pölöskey szabálytalansága miatt érvénytelenítette azt. A lefújásig unalmas mezőnyfutballra váltottak a felek, ami az eredményt nem veszélyeztette. A vége itt is gól nélküli iksz, ami azt jelenti, hogy a Pécs továbbra sem tud nyerni hazai pályán a KTE ellen, de sorozatban hatodik hazai meccsét hozta le veretlenül.

Pécsi MFC – KTE 0-0
Pécs, 1500 néző, vezette: Vad II. István
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Horváth A., Kővári (Rácz F., 88.), Márkvárt, Koller K. (Bailo, 78.) – Szatmári, Wittrédi (Pölöskey, 60.)
KTE: Poleksic – Póti, Karan, Varga R., Forró – Eninful, Vukasovic – Gréczi, Savic (Nagy P., 63.), Bebeto (Szécsi M., 39.) – Pavicevic (Balázs Zs., a szünetben)
g.:
s.: Nagy J. (88.) ill.: Karan (30.), Eninful (62.), Balázs Zs. (90.)

Gavalovits Sándor