Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa trónján a Barca! – Videóval

Ma délután rendezték meg, az Ifjúsági Bajnokok Ligája, eredeti nevén az UEFA Youth League fináléját. Az európai szövetség elmúlt évekbeli legjobb találmánya, az U19-es csapatok számára kiírt torna, amely speciális kiugrási, és tapasztalatszerzési lehetőség. Így nem véletlen, hogy a legnagyobb klubok játékosai is komolyan vették a kiírást.

www.uefa.com

Azt a kiírást, amelynek végső mérkőzését a portugál Benfica, és a spanyol Barcelona csapatai hivatottak lejátszani. A két gárda mellesleg valóban a legerősebbnek tűnt az egész, 32-es mezőnyben, lévén a svájci négyesdöntő szombati elődöntőiben is igazi utánpótlás fellegvárakat sikerült búcsúztatniuk, a Real Madrid, illetve a Schalke 04 képében.

A mai, nyoni döntő esélyese, már csak a nagyobb múltú La Masia árnyképe miatt is, természetesen a Barca volt, amelynél már most olyan játékosok lépnek pályára, akik egy-két éven belül nem csak kopogtatni fognak a nagycsapat ajtaján, hanem egyenesen berúgják azt.

A finálé végül nagyon is latinos vérmérsékletűre sikeredett a fiatalurak között, ugyanis nem kevesebb, mint tíz sárgalapot osztott ki a játékvezető. Szerencsére gólokban sem volt hiány, igaz, mind a hármat a Barcelona szerezte. Mi több, ezekből kettőt a Final Four legjobbjának választott Munir El Haddadi vállalt be, illetve kiosztott egy gólpasszt. A lisszaboniak bár főleg a második félidőben támadtak nagy elánnal, nem tudták bevenni a katalánok kapuját.

A meccs hőse tehát El Haddadi lett, aki ráadásul a sorozat gólkirályának is vallhatja magát, tíz találattal.

SL Benfica – FC Barcelona 0-3
Gólszerzők: Tarín (9. perc), El Haddadi (33., 88.)

Balogh József