Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U16-os válogatott: Edzőtábor Barcelonában – döntetlen a katalánokkal

Ezekben a napokban Barcelonában edzőtáborozik a Belvon Attila irányította magyar U16-os válogatott, amely szerda este edzőmeccsen csapott össze a helyi korosztályos csapattal.

A magyar ifjoncok döntetlent értek el Barcelonában. – mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója szerint három újoncot is pályára küldött Belvon Attila, a Békés megyei szakember Vajda Dánielnek, Szalai Andrásnak és Kerekes Krisztiánnak is lehetőséget adott.

A találkozó első félórája hazai dominanciáról szólt, és a „kicsik” ugyanazt a labdatartásos futballt hozták, amit a világhírű felnőttektől láthatunk hétről hétre. Ennek köszönhetően egy remek támadás végén vezetést szereztek a gránátvörös-kék ifjak, ám a szünetre magyar előnnyel vonulhattak a csapatok. Előbb Tajti Mátyás – a nevet érdemes megjegyezni – ívelt balról, Bíró Bence pedig a lehető legjobb ütemben érkezett, és fejelte az egyenlítő gólt, három perc múlva Gergényi Bence beadását helyezte Bíró a kapuba. Fordulás után ismét a katalánok lettek kezdeményezőbbek, és ez gólban is megmutatkozott. Ugyanakkor a mieink is dolgoztak ki lehetőséget, de a gólszerzés nem sikerült, így végül maradt a döntetlen, ami nagy fegyvertény a magyar utánpótlás helyzetében.

„Ezen a meccsen ízelítőt kaptunk abból a játékból, amit a tévében szoktunk látni a Barca együttesétől. Ebben a korban már ugyanúgy tartják a labdát, forgatják a játékot és adják a pontos mélységi labdákat a játékosok, mint a felnőttcsapat tagjai Az első fél órában fölénk nőttek a hazaiak, de a félidő derekára felvettük a ritmust, felvállaltuk a bátor támadójátékot, ennek köszönhető a két gól. A második félidőben is igyekeztünk kezdeményezni, voltak helyzeteink is, de kimaradtak. Nagyon örülök, hogy le tudtuk kötni a meccset, annak pedig még jobban, hogy képesek voltunk felvenni a Barcelona által diktált elképesztően magas tempót. Több jó egyéni teljesítményt láttam csapatunkban, Tajti Matyi például egyértelműen bizonyította, hogy valóban a Barcelona korosztályos együttesébe való.” – fogalmazott a lefújás után Belvon Attila, egyben dicsérte Tajti Mátyást.

Gavalovits Sándor