Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalait olcsón árusítja a Schalke

Az FC Schalke 04 magyar csatára a nyári átigazolási időszak során klubot válthat, nagy jövője ugyanis nincs Gelsenkirchen városában, sorsa egyenlőre igen kérdéses.

bild. de

Tavaly nyáron érkezett Szalai Ádám az FC Schalke 04 csapatához, a 26 esztendős csatár 2017-ig írt alá. A Mainz 8 millió eurót kapott érte, a magyar csatár pedig 2 millió eurós fizetést kap évente. Bombaüzletnek indult, de egy problémás esett lett belőle a Schalkénak.

Szalai ugyan jól kezdte a szezont, duplázott a Bajnokok Ligája selejtezőben. Aztán formája rosszabb lett, Jens Keller edző Klas-Jaan Huntelaar sérülése ellenére sem számított rá a kezdőben, inkább Kevin-Prince Boatenggel játszatott támadót. A holland sztár visszatérése után ontotta a gólokat, Szalai számára a kispadon maradt csak hely. A Schalke így érthető módon nem igazán tart rá igényt, a 18-szoros válogatott helyzetén még nehezít, hogy egy kameruni támadó érkezése szinte már borítékolható a királykékekhez.

A ‘Bild’ értesülései szerint Eric-Maxim Chopo Moting, akinek lejár a szerződése Mainzban, a Schalke csapatában folytattja szünideje után. Mivel jelenleg szabadúszó, ingyen vonható szerződése alá. A brazilok elleni meccsel véget ér Kamarum számára a Világbajnokság, amelyen a 25 esztendős támadó annyira nem nyújtott kiemelkedőt, így a további érdeklődőkkel nem kell folalkoznia a Schalkénak.

Szalait a ‘Bild’ cikke szerint kölcsönadná a Schalke, magas fizetését azonban a legtöbb Bundesliga klub nem tudja finanszírozni – így továbbra is a Schalkétól kapná bevétele egy részét. A 7-8 millió eurót pedig momentán egy csapat sem fizetné ki érte. Egy jól sikerült szezon után akár újra esélyt is kaphatna a királykék dresszben, bár a nemrégiben publikált hosszabb írá Szalairól erre sem lát sok esélyt – a ‘Kicker’ írt róla “Bizonytalan perspektívák” címen.

Galeß