Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthon kapott ki a Salzburg; végre nyert egy bécsi csapat

Immáron a hetedik fordulót rendezték meg, ahol a Malmö után a Graz is megverte a címvédőt, az Austria tovább süllyedt míg a Rapid nyerni tudott.

Stankovic öröme Salzburgban – sportnet.at

Nagyon álmoskásan kezdett a Salzburg szűk 10 ezer nézője előtt. Már a negyedik percben eredményes volt a Graz, egy eladott labda után Stankovic volt eredményes. Tíz perccel később újabb találat érkezett, Stankovic góljához Gulácsi hibája is kellett ezúttal. A Salzburg azonban összeszedte magát, még az első félidőben szépítettek Kampl távoli övése után. A második délidőben ismét Sabitzer volt az előkészítő, a gólszerző ezúttal Soriano. Az utolsó percben Schick csodásan váltott oldalt, a fiatal Schmerbröck középre tett és Djuricin belőtte a győzelmet érő találatot a Graznak.

Az Austria Wien tovább süllyedt, egyenesen az utolsó helyre csúsztak vissza. Az ellenfél az Admira volt, akik egy lassabb kezdés után egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést. A félidő vége előtt még szöglet után a második is össze jött. A válasz a második félidőben érkezett, de a három pont maradt a hazai csapatnál.

sportnet.at

A Rapid Wien hazai pályán játszott a Grödig ellen. Sokáig eseménytelen volt a találkozó, de aztán az ezútta jobbhátvédet játszó Schrammel egy kipattanó labdát csodásan vágott a léc alá. A Grödig ezt követően támadt, a félidő végén les miatt nem adták meg egy góljukat – hibás döntés született. A második játékrészben aztán Schaub passzát a 350-ik bajnokiját ünneplő német, Steffen Hoffman értékesítette, így nyert a Rapid.

Tipico Bundesliga 7.forduló:

FC Red Bull Salzburg – SK Puntigamer Sturm Graz: 2-3
Gólszerzők: Kamp 36. Soriano 55. ill. Stankovic 4. 14. Djuricin 90.

Wolfsberger AC – SC Wiener Neustadt: 0-1
Gólszerző: Freitag 85.

FC Admira Wacker Mödling – FK Austria Wien: 2-1
Gólszerzők: Bajrami 43. Zwierschitz 45. ill. Grünwald 51.

SC Rhendorf Altach – SV Josko Ried: 2-2
Gószerzők: Aigner 4. (büntető) Ngwat-Mahop 90. ill. Streker 65. Perstaller 68.
Kiállítva: Murg 32. (Ried)

SK Rapid Wien – SV Scholz Grödig: 2-0
Gólszerzők: Schrammel 14. Hoffmann 61.

A Tipico Bundesliga állása:

Galeß