Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

WHU: Továbbra is kérdéses Slaven Bilic jövője! – sajtóhír

Továbbra is kérdéses az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United csapatát irányító Slaven Bilic jövője. A tavalyi szezonban remek munkát végzett a “kalapácsosok” élén, viszont az aktuális idényben nem igazán akarnak összejönni neki a dolgok. Ebből kifolyólag egyáltalán nem lehet azt kizárni, hogy a következő kiírás során már nem ő fogja betölteni a menedzseri posztot a londoni klubnál…

promo282480269

A Sky Sports információi szerint a West Ham United vezetősége a szezon végén értékeli Slaven Bilic munkásságát, s dönt a helyzetéről. Nos, amennyiben a fővárosi gárda illetékesei úgy döntenek, hogy a jövőt nem a horvát trénerrel képzelik el, akkor abban az esetben három szakember közül kerülhet ki a lehetséges utód. A listán ott szerepel Rafa Benítez (Newcastle United), Slavisa Jokanovic (Fulham) és Roberto Mancini (nincs csapata) neve is. A legesélyesebbnek a spanyol Rafa Benítezt tartják egyébként a West Ham United edzői posztjára. No, de nézzük meg, a jelöltek, milyen eredményeket is értek el eddig menedzseri karrierjük során. 

Rafa Benítez: A három tréner közül egyértelműen a spanyol szakember mondható el a legsikeresebbnek. Első komolyabb eredményeit a Valencia élén érte el, a “denevérekkel” nyert két bajnoki címet és egy UEFA-kupát is. A következő nagy sikereit a Liverpoolnál érte el, a “vörösökkel” elhódította a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát, az Angol Szuperkupát és az UEFA Szuperkupát is. A Liverpool után az Inter élén kötött ki, mellyel begyűjtötte az Olasz Szuperkupát és a Klub Vb-t is. Az olaszországi kitérő után közel két évig nem kapott munkát. Rafa Benítez 2012 novemberében a Chelsea irányítását vehette át, a londoni “kékkel” sikerült elhódítani az Európa-ligát. Ezt követően a Napolihoz került, mellyel nyert Olasz Kupát és Szuperkupát is. Jelenlegi csapatát, az a Newcastle Unitedet 2016 márciusa óta irányítja. 

Roberto Mancini: Nos, összességében az olasz trénernek sincsen különösebb szégyellnivalója, hiszen ő is ért el egyet, s mást edzői pályafutása eddigi szakaszában. Első jelentősebb sikerét a Fiorentina élén érte el, amikor is 2001-ben Olasz Kupa győzelemre vezette az együttest. Néhány évvel később, egész pontosan 2004-ben a Lazioval hódította el az Olasz Kupát. Nos, karrierjének legnagyobb sikereit egyértelműen az Inter élén érte el, a milánói gárdával nyert három bajnoki címet, két Olasz Kupát és Szuperkupát. Mancini egy esztendővel később a Manchester City menedzseri pozíciójában tért vissza. A manchesteri gárdával nyert bajnoki címet, FA-kupát és Angol Szuperkupát is. Utolsó jelentősebb eredményét a Galatasaray élén érte el, a neves török csapattal 2014-ben a Török Kupát gyűjtötte be. 

Slavisa Jokanovic: Bár az előbbi két trénerhez képest közel sem olyan ismert a szerb úriember, de azért pályafutása során ő is ért már el szép eredményeket. Az első jelentősebb sikereit a Partizan Belgrád élén érte el, a neves szerb gárdával nyert két bajnoki címet és szintén ugyan ennyiszer hódította el a Szerb Kupát. A 2014/2015-ös idényeb Jokanovic vezette fel a Premier League-be a Watfordot, ám ő távozott. Jelenleg a Championshipben érdekelt Fulhamet irányítja. 

Németh Boldizsár