Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Wolfsburg győzelemmel koronázta meg őszi szereplését – videóval

A Bundesligában parádésan szereplő VfL Wolfsburg a téli szünet előtti utolsó körben az 1. FC Köln csapatát látta vendégül a Volkswagen-Arenában.

Itt még Maroh örülhetett a vezetést jelentő találatának, de végül padlóra került a Köln (forrás: kicker.de)

Vfl Wolfsburg – 1. FC Köln 2-1 (1-1)
Helyszín: Volkswagen-Arena, Wolfsburg – 28.000 néző
Vezette: Peter Gagelmann
Gólszerzők: Maroh (11′), Dost (16′), Naldo (78′)
Sárga lap:  –

VfL Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Knoche, Naldo, Jung – Guillavogui (Arnold 59′), Malanda (Luis Gustavo 59′) – Perisic (Caligiuri 66′), De Bruyne, Vierinha – Dost

1. FC Köln: Horn – Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector – Lehmann – Halfar, Risse (Zoller 52′), Gerhardt, Svento (Matuszczyk 65′ – Osako 83′) – Ujah

Sikeres félszezonja megkoronázásának reményében léphetett pályára hazai környezetben az őszt biztosan 2. helyen záró VfL Wolfsburg, amely a fordulót megelőzően a 11. helyen álló 1. FC Köln csapatát fogadta.
Kicsivel több, mint negyedórát kellett várni arra, hogy már két gól is essen a mérkőzésen, de a találatok közé ékelődött egy másik nagy helyzet is. A 11. percben hideg zuhanyként érhette a hazaiakat Dominic Maroh találata. A kölniek védője Halfar káprázatos beemelése után tudta könnyedén levenni a labdát, majd azt Benaglio kapujába lőni (0-1). Hátrányba kerülése után felpörgött a VfL. Előbb Vierinha került helyzetbe a 14. minutumban, ám az ő próbálkozása még nem ért gólt. Nem úgy, mint a 16. percben Dost próbálkozása. Dost Jung pompás beadása után fejelt óriási gólt a kölnieknek (1-1). A 21. percben újból az egyenlítő találat szerzője igyekezett növelni csapata előnyét, de erős, léc alá irányuló lövését Horn menteni tudta. Az első félidőben még adódott egy nagy helyzet a 36. percben. Ekkor a vendégek szerezhették volna meg újra a vezetést, azonban a meccsen már gólpasszt feljegyző Halfar lövése a felső lécet találta el. Ezzel tehát már nem változott az eredmény az első félidőben, 1-1-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő óriási eseménytelenségbe csapott át. Egészen a 78. percig kellett várni a félidő első helyzetére, de abból rögtön gól is született. A Wolfsburgnak sikerült megszereznie a vezetést: de Bruyne szöglete után a brazil Naldo fejelt szép gólt Horn kapujába (2-1). A Wolfsburg a támadásra helyezte a hangsúlyt a vezetés megszerzése után, de újabb találatot már nem tudtak szerezni, ahogy a kölniek sem, igaz, a meccs hosszabbításában még Halfar próbálkozott egy távoli lövéssel, de ez Benaglionak nem okozott gondot. Akárcsak a hétközi fordulóban, most is Naldo gólja után alakult ki a végeredmény, de ezúttal nem csak pontot, hanem pontokat szereztek a wolfsburgiak. A VfL ezzel a győzelmével 31 ponttal állnak a rekordőszt produkáló 45 pontos Bayern München mögött. A Wolfsburg győzelmének elszenvedője, az 1. FC Köln pedig holnap délutánig biztosan marad a 11. pozícióban.

A mérkőzés összefoglalója

Nagy Dávid