Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nem tudott kikapni a Valencia – Videóval!

A spanyol bajnokság 16. fordulójában szoros mérkőzéseket játszottak. A Sociedad nem bírt a Levantéval, az Eibar pedig kis híján megviccelte nagy nevű ellenfelét.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Fej-fej mellett állt a két csapat a forduló előtt. A Levante és a Real Sociedad is 14 ponttal állt, így egy igazi rangadó várt a kilátogató nézőkre. David Moyes változtatott csapatán, és a hétközi kupameccsen remekül játszó Alfred Finnbogason került be a kezdőcsapatba. Hiába rohamozott volna az izlandi támadó, csak elvétve sikerült őt játékba hozni. Eleve az egész Sociedad offenzíva tanácstalan volt. A vendégek sokat birtokolták a labdát, de csak nagyon ritkán jutottak el a Levante kapujáig. Lényegében ez zajlott az első játékrészben, ahol egy helyben jártak a csapatok. A második játékrész viszont meghozta az áttörést: Vela beadása után a labda Canaleshez pattant a védőről, majd a támadó a hosszúba tüzelt.

Ez a gól felkavarta az állóvizet, és cselekvésre késztette az addig csak asszisztáló Levante játékosait. A lényeges dolgok azonban nem változtak. A labda javarészt még mindig a baszkok lábán táncolt, de már kezdett éledezni a hazai csapat. A Levante labda nélkül is sokkal több veszélyt jelentett a kapura, ezt jelzi a 11-3-as kapura lövési fölényük is. A Sociedad nem tudta bebiztosítani győzelmét, ami végül megbosszulta magát. A hosszabbításban tizenegyeshez jutott a Levante, amit Ivanschitz be is vágott, így nem született döntés a mérkőzésen. Ahogy a forduló előtt, úgy ezek után is pontegyenlőség van a két csapat között, de ezúttal már 15 egység áll a nevük mellett.

http://www.dailymotion.com/video/x2czq7z_all-goals-levante-1-1-real-sociedad-20-12-2014_sport

Levante – Real Sociedad 1:1
G: Canales (48.), Ivanschitz (92.- büntető)

Szörnyű napot fogott ki a Valencia, vagy sziporkázott az Eibar. Nézőpont kérdése. Akárhogy is, a papírforma egyértelműen a vendég csapat mellett szólt, bármennyire is nagy küzdő az Eibar csapata. Erre tessék. A Valencia együttese az élmezőny tagjaként csak leste ahogy a hazaiak lelkesen járatják a labdát. Az Eibar megdöbbentő labdabirtoklási fölényt mutatott szinte az egész találkozón, és hozta a tőlük elvárható megalkuvást nem tűrő futballt. A Valenciának viszont mintha nem lett volna kedve ehhez a megmérettetéshez. Nem tűntek túl motiváltnak a fehér mezesek, akik csak kóvályogtak a pályán, és két lépéssel az események mögött jártak szinte állandó jelleggel. De mégis. Mégis sikerült vezetéshez jutniuk. Egy középpályás labdaszerzés után Piattit ugratták ki remek ütemben, ám a a ghánai Derek Boateng a legrosszabb helyzetben hibázott hatalmasat. Nem tudott labdába érni és elesett, Piatti pedig jobbján Alcacerrel vezethette a labdát Iruetára. Piatti azonban hosszan tolta leg a labdát, ami csak szerencsével jutott el Paco Alcacerhez, aki begurította azt az üres kapuba. Nem tudták még elrontani sem a vendégek, pedig láthatóan mindent megtettek.

http://www.dailymotion.com/video/x2czt0x_paco-alcacer-0-1-eibar-valencia-20-12-2014-hd_sport

A második játékrész szinte semmilyen izgalmat sem hozott. Néha kisebb próbálkozások akadtak ugyan, de a játékosoknak meggyűlt a baja a rossz talajjal, és egymással is. Az Eibar vélhetően soha többé nem lesz ilyen közel egy Valencia elleni sikerhez mint ma este. Jobbak tudtak lenni ellenfelüknél, ám a kellő helyzetek kialakítása és értékesítése nélkül mindez mit sem ér. A másik oldalon pedig sóhajthatnak egy nagyot, és behúzhatnak még egy strigulát. Kicsit fáradtan, kicsit bágyadtak, kedv nélkül, de csak hozta a kötelezőt a Valencia, amely így megelőzi a Sevillát a tabellán, de egy meccsel többet játszott ellenfelénél. A következő fordulóban már egy jóval erősebb ellenfél vár rájuk, hiszen a Real Madriddal mérkőznek majd hazai pályán.

Eibar – Valencia 0:1
G: Alcacer (31.)

Baranyai Balázs