Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Vajon tényleg lemaradt egy nulla…?

A 24sata.hr hírportál szerint a Videoton majdhogynem nevetséges összeget kínált az NK Osijek 22 éves balhátvédjéért, Borna Barisicért. A lap szerint a kínált összeg a szendvicsre meg a kávéra sem elég.

Mario Mihic az NK Osijek sajtófőnöke az index.hr-nek adott korábbi interjújában elmondta, hogy a klub komoly anyagi nehézségekkel küzd. Elmondása szerint a Videoton a fiatal védőjükért 25.000 eurós ajánlattal jelentkeztek be – zárójelben tenném hozzá, hogy a transfermarkt.de oldalon a játékos becsült ára 352.000 euró –. A két összeg között jelentős a különbség, így az eszékiek azzal viccelődtek, hogy biztos lemaradt egy nulla az ajánlott vételár végéről.

A fiatal hátvédet (fehérben) a Videoton is szívesen látná cselezgetni / Kép forrása: www.glas-slavonije.hr

A fiatal hátvédet (fehérben) a Videoton is szívesen látná cselezgetni / Kép forrása: www.glas-slavonije.hr

Ennek ellenére a legvalószínűbb forgatókönyv az lesz, hogy Barisic mellet az utánpótlás-válogatott Josip Misic is a Dinamo Zagrebhez kerül. Az NK Osijek a két játékosért ötmillió kunát fog kérni, ami magyar árfolyamon 205 millió forintnak felel meg. Ha sikerül nyélbe ütniük az üzletet, akkor a klub ideiglenesen eltávolodhatna a csőd közeléből. Az biztos, hogy a Dinamo ügyvezetője, Zdravko Mamic kész tárgyalásokat folytatni a játékosok megszerzésének ügyében – ezért is fog Eszékre utazni –.

Acsádi Gergő