Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Johan Cruyff kifakadt Aranylabda ügyben

Az FC Barcelona legendás hollandja Johan Cruyff a De Telegraafnak adott interjújában fejezte ki nemtetszését Cristiano Ronaldo újabb sikerével kapcsolatban. Mint ismeretes a Real Madrid portugál klasszisa pályafutása során harmadszor kapta meg a FIFA-Aranylabdát. 

Kép Forrása: m.goal.com

Kép Forrása: m.goal.com

Évről évre nagy port kavar az Aranylabda, egyre több a negatív hang, mely szerint nem a szakmaiság a szempont és közel sem az az elbírálási mérce, aminek elvileg lennie kellene. A holland klasszis kinyilatkoztatta véleményét. Madridinak kellett volna nyernie, de nem CR7-nek…

“Ezt a sorozatot lehetetlen komolyan venni…! Egészen abszurd, hogy CR-t díjazták megint. Elvileg ezt az elismerést annak kellene kapnia, aki a legjobban futballozott az adott évben, és a legtöbb trófeát nyerte. 2013-ban a Bayern München mindent megnyert, amit csak lehet, a végén mégis Cristiano Ronaldo mosolygott a pódiumon, Toni Kroost pedig elfelejtették. 2014-ben Kroos kulcsszerepet töltött be a vb-t nyerő német válogatottban, de még a végső jelöltek között sem volt ott. Vicc ez az egész!” – olvashatóak Cruyff gondolatai a De Telegraaf rovatában.

Őszi Ádám