Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy kihagyott büntető, és más semmi Liverpoolban – eredmények, tabella

Egy olyan mérkőzésen, ahol csak egy pont választja el egymástól a csapatokat, az ember nagy csatát, és kiélezett küzdelmet várna. A hétfő esti történetből csak két opció hiányzott: a nagy csata, és a kiélezett küzdelem.

Kép forrása: dailymail.co.uk  Mirallas a kihagyott büntető után...

Kép forrása: dailymail.co.uk
Mirallas a kihagyott büntető után…

Everton-West Bromwich Albion 0-0
Liverpool, Goodison Park, 34.739 néző. Vezette: Michael Oliver
Everton: Robles – Coleman, Stones, Jagielka, Baines – Besic (Kone 79.), Barry, Mirallas (Oviedo 46.), Barkley, Naismith – Lukaku.
WBA: Forster – Wisdom, McAuley, Lescott, Baird – Morrison (Sességnon 65.) – Brunt, Jacob, Gardner, Berahino (Dorrans70.) – Anichebe (Brown 79.).
Sárga lap: Barry (49., Oviedo (52.), Besic (77.) ill. Morrison (58.), Dorrans (90.)

Talán még a WBA számáa sem volt akkora a tét, mint a hazai pályán játszó Evertonnak. A liverpooli csapat hat bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját szerette volna letudni, ami az FA-kupa küzdelmeivel már nyolcmeccsesre duzzadt, és a kritikus hangok igencsak felerősödtek Roberto Martínez csapata felé. A vendégek ezzel szemben ha nem is brillíroztak, de csak összehoztak két győzelmet az elmúlt két hónapban. De ezen a meccsen az sem tűnt volna fel ha a csapatok labda nélkül szaladgálnak a pályán. Az Everton mint hazai csapat, ugyan uralta a mérkőzést, de érdemi megmozdulásra a 44. percig kellett várni, igaz azt a korábbi Everton játékos, Joleon Lescott jóvoltából láthattuk. A Lukaku által a tizenhatoson belül mellel levett labdát kézzel sodorta el a válogatott védő, így Mirallas végezhetett el büntetőt. Kár volt. A belga játékos a kapufa tövére vágta a labdát, ami így kipattant, és a tizenegyesből kirúgás lett. A második félidőre már Mirallas nem is jött ki, helyét Oviedo foglalta el, de ez sem hozott érdemi változást. A WBA védte az egy pontját, és csak nagy ritkán lépett átt a hazai térfélre, míg a hazaiak olyan arcukat mutatták, melyre alig ismerni, bár idén már láthattuk. Meddő mezőnyfölény, és semmi helyzet. Romelu Lukaku sem játszik már úgy mint ezelőtt, de az egész Everton egy hitehagyott csapatra emlékeztet idén. A gól nélküli döntetlennel a West Bromwich lehet elégedettebb, míg az Everton csak annak örülhet, hogy ellenfelét így is megelőzi egy ponttal, és két hellyel a tabellán. Ám mind a két csapatnak hátrafelé is kell pillantania, ugyanis a kiesőhelyen álló QPR, és Hull City is lőtávolon belül vannak. Az alsóházban még biztosan lesznek komoly csaták a Premier League tavaszi idényében.

A 22. forduló eredményei:
Aston Villa – Liverpool 0-2
Burnley – Crystal Palace 2-3
Leicester City – Stoke City 0-1
QPR – Manchester United 0-2
Swansea City – Chelsea 0-5
Tottenham Hotspur – Sunderland 2-1
Newcastle United – Southampton 1-2
West Ham United – Hull City 3-0
Manchester City – Arsenal 0-2
Everton – West Bromwich Albion 0-0

A tabella állása:
1. Chelsea – 52 pont
2. Man.City – 47 pont
3. Southampton – 42 pont
4. Man. Utd. – 40 pont
5. Arsenal – 39 pont
6. Tottenham – 37 pont

18. Hull City – 19 pont (20:30)
19. QPR – 19 pont (23:39)
20. Leicester – 17 pont

Góllövőlista élmezőnye:
1. Diego Costa (Chelsea) – 17 gól
2. Sergio Agüero (Man. City) – 14 gól
3. Charlie Austin (QPR) – 13 gól
4. Alexis Sánchez (Arsenal) – 12 gól

Demmel László