Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Ibra mentette meg a PSG-t

Zlatan Ibrahimovic az idei szezonban sérülések miatt eddig nem volt mindig képes a Paris Saint-Germain vezére lenni. Ám a jelek szerint a Ligue 1 címvédője, és a svéd sztár kezd ismét magára találni.

www.facebook.comPSG

www.facebook.comPSG

Szól a mondás, miszerint csak az igazán jó csapatok képesek rosszul játszva, nehezen is nyerni. Erre volt jó példa a tegnap esti meccs is, a francia pontvadászat 22. fordulójában. A negyedik Saint-Étienne fogadta, a kétszeresen is címvédő PSG-t, amely az idei szezonban nagyon hullámzó produkciót nyújt.

Úgy tűnik, hogy Laurent Blanc mester taktikai, összeállítási újításai kezdenek beérni, igaz, luxus egy olyan cserejátékost a padon jegelni 85 percen át, mint Ezequiel Lavezzi, aki a januári transzferablak hajrájában akár még csapatot is válthat.

A játéknap hőse, mint fentebb is utaltunk rá, Zlatan Ibrahimovic volt, aki egy kezezés követően, jogosan megítélt tizenegyest váltott gólra.

Győzelmével a párizsiak utolérték a második helyen álló, és szintén 44 pontos Marseille-t, ám hátrányuk még mindig négy pont, az éllovas Lyon mögött.

Ligue 1 – A 22. forduló eredményei:
OGC Nice – Olympique Marseille 2-1
Lille OSC – AS Monaco 0-1
SC Bastia – Girondins Bordeaux 0-0
EA Guingamp – Lorient 3-2
Montpellier – Nantes 4-0
Olympique Lyon – Metz 2-0
Évian – Toulouse 1-0
Stade Rennes – Caen 1-4
Stade Reims – Lens 0-0
Saint-Étienne – Paris Saint-Germain 0-1

A bajnokság élmezőnye, és a kiesőzóna:
1. Lyon 48 pont, 2. Marseille 44 p., 3. PSG 44 p., 4. Saint-Étienne 40 p., 5. Monaco 39 p.,… 18. Caen 21 p., 19. Lens 20 p. (-8), 20. Metz 20 p.(-13).

Balogh József