Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Büntetők éjszakája – eredmények, tabella

A Serie A hétfői zárónapján mindkét találkozón volt 1-1 tizenegyes, de amíg ez a Napoli számára a 3 pontot jelentette, addig az Empoli szomorkodhatott, mert ez sem volt elég a pontszerzéshez. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Empoli – Udinese: 1-2
G: Saponara (bün. 37.) ill. Di Natale (19.), Widmer (60.)
Kiállítva: – ill. Koné (74.)

A mérkőzés korai szakasza kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudta igazán ráerőltetni akaratát a másikra. Aztán a 19. percben az örökifjú Di Natale megszerezte a vezetést az Udinesének. Allan ment el a jobb oldalon, középre adott, a Toto becenévre hallgató csatár pedig a tizenegyespont magasságából a bal alsó sarokba fejelt. Az újonc csapat aztán a 36. percben megkapta a lehetőséget az egyenlítésre, Danilo ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért a bíró büntetőt ítélt. Saponara köszönte szépen a lehetőséget, és be is vágta a labdát a kapu jobb oldalába. A 43. percben aztán Pucciarelli a vezetést is megszerezhette volna a hazaiaknak, de Karnezis védeni tudta középre tartó lövését.
A fordulást követően Pucciarellinek újra lehetősége nyílt a gólszerzésre, azonban elpuskázta azt. Nem úgy a túloldalon Widmer, aki a tizenhatos széléről tüzelt nagyon pontosan, a kapufa segítségével ment be a labda. Maccarone beállása után szinte azonnal helyzetbe került, pechjére viszont a védők blokkolni tudták a lövését. A 74. percben újra ajándékot kapott a sorstól az Empoli, Widmer csúnya belépője kiérdemelte számára a második sárga lapot, így 10 emberrel maradt a vendég együttes a hajrára. Létszámbeli fölényét azonban nem tudta kihasználni az újonc, akik utoljára novemberben ízlelhették meg a győzelmet.

Napoli – Genoa: 2-1
G: Higuaín (7., bün. 75.) ill. Falqué (56.)

A 7. percben már Callejón megszerezhette volna a találkozó első gólját, Perin viszont ki tudta ütni a kísérletét, szerencsétlenségére azonban pont Higuaín orra elé, aki ekkora helyzetben nem szokott hibázni, és most sem tette. A 18. percben Edenilson próbált egyenlíteni, de Rafael eszén nem lehetett túljárni, kipiszkálta a lövést a bal alsóból. A félidő utolsó negyed órája egészen eseménydúsra sikeredett, előbb Hamsik durrantott fölé, majd de Guzmán sem találta el a kaput tiszta lövőhelyzetben, végül pedig Antonelli próbálkozott, akivel Rafael babrált ki.
A második játékrészben de Guzmán került komoly helyzetbe, már el is lőtte a labdát, egy védő viszont blokkolni tudott, így nem született újabb gól. Egy perccel később Bertolacci lövését jegyezhettük fel, ami elszállt a jobb kapufa mellett. A Genoa próbálkozásai aztán az 56. percben párosultak eredménnyel, Falqué lapos lövése a hosszú oldali kapufáról pattant be. A Napoli feljebb is kapcsolt szinte egyből, Callejón lövése tartott életveszélyesen a léc alá, egy védő lábán azonban irányt változtatott a labda, ami így leborotválta a felsőléc tetejét. A 73. percben Kucka követett el butaságot, visszarántotta ellenfelét a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Higuaín könyörtelenül bevágta a jobb kapufa mellé, megszerezve ezzel a győzelmet a nápolyiak számára.

A forduló további eredményei:

Cagliari – Sassuolo: 2-1
Lazio – Milan: 3-1
Inter – Torino: 0-1
Juventus – Chievo: 2-0
Sampdoria – Palermo: 1-1
Parma – Cesena: 1-2
Hellas Verona – Atalanta: 1-1
Fiorentina – Roma: 1-1

Tabella:

1) Juventus 49 pont
2) Roma 42
3) Napoli 36
4) Lazio 34 (36-23)
5) Sampdoria 34 (26-18)

10) Inter 26 (29-26)
11) Milan 26 (28-25)

18) Chievo 18
19) Cesena 12
20) Parma 9

Góllövőlista:

13 gól: Tévez (Juventus)
12 gól: Higuaín (Napoli
10 gól:  Dybala (Palermo), Icardi (Inter), Ménez (Milan)

Tereh Balázs