Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Zárkózhat a Roma, megmentheti a bőrét Inzaghi – előzetes

Igazán komoly rangadó ezúttal nincs talján földön, de Filippo Inzaghi sorsa épp elég beszédtémát szolgáltat így is. 

SA 2014 2015 K+ëSZ

A fordulót a Genoa és a Fiorentina találkozója nyitja, ahol a borzasztó formában levő hazaiak valamelyest kozmetikázhatnak 2015-ös mérlegükön a sztárját elveszítő Fiorentina ellen. Kíváncsian várjuk Cuadrado nélkül mire mennek majd Montella mester tanítványai.
A Roma sem lehet túl büszke az utóbbi hetek teljesítményére, 3 döntetlent számlálnak zsinórban Tottiék, az utolsó győzelmüket a kupában aratták, az éppen mostani ellenfél ellen. Az Empoli gyakorlatilag elfelejtette hogyan kell nyerni, ha ma sem sikerül, akkor 2 teljes hónapot játszanak le győzelem nélkül, így pedig nagyon nehéz lesz bent maradni.

Vasárnap kora délután a Sassuolo mumusával mérkőzik. Az Inter ellen egész egyszerűen nem megy Berardiéknak, az utóbbi 3 találkozójukból 2-szer 7-0-ás vereséget szenvedtek, amiben benne van az idei szezon találkozójuk is. Ráadásul az utolsó 3 fordulóban nem tudott nyerni a Neroverdi, ami nem túl jó előjel a formálódó Inter ellen.
3-tól, a szokásos időpontban követhetjük figyelemmel a “Zebrák csatáját”. Az Udinese elég masszív, fel is lopakodtak a felsőházba, valamint a kupában a Napolit is büntetőpárbajra késztették, így a Juventus semmiképp sem veheti félvállról a meccset, hiába van bombaformában Pogba.
A többi nagy csapat közül a Napoli a Chievo vendége lesz, míg a Lazio Cesenába látogat. A Partenopei vereséget szenvedett a San Paoloban a veronaiaktól, ezért valószínűleg Hamsikékat fűti a bosszúvágy is. Ami a Laziót illeti, a Napoli elleni vereséget leszámítva elég meggyőzőnek tűnnek, számukra kötelező feladat a 3 pont megszerzése az újonc otthonában, akik a múlt héten tudták csak megszerezni második győzelmüket a bajnokságban. Mind a rómaiak, mind a nápolyiak figyelemmel fogják követni, hogy mit alkot a BL-helyért küzdő Sampdoria Torinóban. A hazaiak kifejezetten jó formának örvendenek, 7 meccse veretlenek, és ezen időszak alatt elpáholták az Intert és a Genoát is. Mihajlovicéknak nagyon nehéz dolguk lesz, ha győzelemmel akarnak távozni az Olimpicóból, ugyanis ez eddig csak két csapatnak sikerült (Hellas Verona és a Sassuolo).
A nehéz mérkőzéseket maga mögött tudó Palermo ezúttal egy elsődlegesen könnyebb ellenféllel találkozik, a Hellasszal. A Dybala által vezérelt hazaiak nem mondtak le az EL-helyekről, és egy győzelemmel közelebb zárkózhatnak a Fiorentinához. A Verona most egy kicsit nyugodtabb lehet, azzal, hogy az előző körben nyerni tudtak kicsit eltávolodtak a kiesőzónától. Ha már kiesés, az Atalanta és a Cagliari is menekülni igyekszik, most pedig megvan az esélyük rá, hogy a másikat akár az utolsó 3-ba taszítsák.

A forduló zárása Milánóban esedékes, Filippo Inzaghi nagy esélyt kapott a sorstól, hogy még legalább egy ideig megtartsa az állását, a tök utolsó Parmát kéne csapatának legyőznie. Donadoniék helyzete majdnem teljesen kilátástalan, zsinórban 3-szor kaptak ki, és már 10 pontra van a biztonságot jelentő 17. hely. A két együttes a szezon elején zseniális mérkőzést vívott, akkor a Tardiniben 5-4-re tudtak győzni a milánóiak.

A forduló menetrendje:

Szombat:
18:00 Genoa – Fiorentina SportKlub
20:45 Roma – Empoli Digi Sport 1

Vasárnap:
12:30 Sassuolo – Inter Digi Sport 1
15:00 Udinese – Juventus Digi Sport 1
15:00 Chievo – Napoli SportKlub
15:00 Cesena – Lazio
15:00 Torino – Sampdoria
15:00 Palermo – Hellas
15:00 Atalanta – Cagliari
20:45 Milan – Parma Digi Sport 1

Tereh Balázs