Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pasqual az utolsó pillanatokban döntött

Zsinórban 7-edjére verte meg a Fiorentina az Atalantát, és ezzel már 4. a tabellán. Az új igazolások jól teljesítettek, Diamanti gólt szerzett, míg Salah is bemutatkozott, és úgy látszik, hogy van élet Cuadrado után is.

Basanta gólöröme - Forrás: facebook.com

Basanta gólöröme – Forrás: facebook.com

Fiorentina – Atalanta: 3-2 (1-1)
G: Basanta (18.), Diamanti (76.), Pasqual (89.) ill. Zappacosta (9.), Boakye (83.)
Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, Savic, Basanta – Joaquin (Salah 65.), Fernández, Badelj, Valero (Pizzarro 57.), Paasqual – Diamanti (Rosi 81.) – M. Gómez
Atalanta: Sportiello – Masiello, Benalouane, Stendardo, Bellini (Del Grosso 62.) – Zappacosta, Cigarini, Carmona, A. Gómez (Boakye 80.) – Morález – Denis (Pinilla 64.)

A vendégek már a 9. percben vezetéshez jutottak, Alejandro Gómez beadását Zappacosta fejelte egészen közelről a kapuba. A 15. percben maga Gómez is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, ha Tatarusanu nem védte volna a lövését. A 18. percben Fernández ívlet középre egy szabadrúgást, amire Basanta tökéletesen érkezett, és becsúsztatta a labdát a hosszú alsó sarokba. Fél órányi játék után nagyszerű támadást vezetett a Fiorentina, aminek a végén Diamanti tekert nem sokkal a kapu mellé. A 37. percben Borja Valero egy ügyes összjátékot követően került lövőhelyzetbe, a kísérlete viszont nem okozott problémát a kapusnak.  Nem sokkal később Basanta második gólját is megszerezhette volna, de akrobatikus mozdulattal már nem tudta a kapu felé irányítani a labdát. Labdavesztést követően a 43. percben Denis ugratta ki Zappacostát, aki kapura tüzelt, Tatarusanu azonban védett.

Fordulást követően Diamanti alakított ki magának lövőhelyzetet, és rá is tűzte a labdát, a kapus viszont résen volt. Az 50. percben Mario Gómez lesről talált a kapuba, a játékvezető jogosan érvénytelenítette a gólt. A 62. percben szabályos körülmények közt is a kapuba találhatott volna, ha kicsit jobban hozzá tud érni a labdához Basanta fejesét követően. A 67. percben Sportiello mutatott be nagyszerű védést Diamanti tekerését követően, egyre közelebb járt a hazai csapat a vezetés megszerzéséhez. A 76. percben érett be a nyomás, Diamanti egy mesteri lövőcsellel két védőt is elküldött, majd higgadtan a hosszú alsóba csavart. Túl sokáig nem örülhetett a Viola, Zappacosta remek beadására a csereként beállt Boakye remekül érkezett, és gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerzett. A 89. percben újra fel tudott pörögni a firenzei együttes, Fernández pazar beadását váltotta gólra Pasqual, és ezzel kicsikarta a győzelmet csapata számára.

Tereh Balázs