Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Minimális előnyben a Honvéd

Egyetlen párharc maradt a középdöntőben, mely igencsak gólgazdagra sikeredett.

Győztes visszatérésnek örülhetett Marco Rossi. - fotó: telesport.hu

Győztes visszatérésnek örülhetett Marco Rossi. – fotó: telesport.hu

Sikeres visszatérés

Ezt a címet is lehetne adni a kispestiek trénerére utalva, hiszen Marco Rossi Diósgyőrben vezette győzelemre övéit. Dolgát nehezítette, hogy több – a télen igazolt labdarúgóra nem számíthatott. Ennek ellenére már az ötödik percben zörgött a háló, nem is akármilyen góllal szerzett vezetést a fővárosi együttes. Prosser Dániel mintegy húsz méterről pókhálózta ki a jobb felsőt, igaz ez a második gólja lehetett volna a fiatal középpályásnak, ha három perccel később Antal nem véd bravúrral. A folytatásban is inkább a Honvéd akarata érvényesült, lévén előbb Godoy lehetőségénél kellett nagyot védenie Antalnak, majd Hidi próbálkozása után a kipattanót Prosser lőtte az oldalhálóba. Ezt követően feléledt a miskolci alakulat, minek következtében Gosztonyi passza után Bacsa egalizált. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, mert a szünet előtt Ignjatovic visszavette a piros-feketék előnyét.

Fordulás után a DVTK kezdett aktívabban, de Barczi kevéssel mellé lőtt, igaz a túl oldalon érkezett Bacsa Patrik gólra éhesen. Ami ekkor még nem sikerült, az az ötvenharmadik minutumban már igen, jelesül ismét egyenlített a Szivics-legénység. Bognár indított, Okuka visszafejelt, Griffiths pedig a hálóba továbbított. A végét mégis a kispestiek bírták jobban, az utolsó húsz percre fordulva Hidi távoli lövése a kapufáról vágódott a diósgyőriek kapujába, ezt talán Antal számlájára is írhatnánk, mert a kapus kezei között talált utat a kapuba a játékszer.

Így látták az edzők:
Tomiszlav Szivics: „Jókor jött ez a pofon. Sok hibával játszottunk, vicces gólokat kaptunk: az első előtt két diósgyőri ütközött össze senkitől sem zavartatva, a másodiknál öt ember nézte, hogy emelkedik fel köztük az ellenfél, a harmadikat pedig 40 méterről kaptuk. Ez sok ahhoz, hogy egy jól szervezett Honvédot le tudjuk győzni. Az első félidőben volt egy periódus, amikor szépen játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de nem rúgtuk be őket. Akkor azt gondoltam, hogy fordítani fogunk, miként a második félidő első percében is, amikor Barczi éppen csak célt tévesztett. Hasznos és tanulságos mérkőzés volt. Kilencven perc még hátra van a Ligakupa nyolcaddöntőjéből, utána fogunk mérleget vonni.”

Marco Rossi: „Jó mérkőzést játszottunk és megérdemelten nyertünk annak ellenére, hogy voltak a találkozónak olyan periódusai, amikor igencsak szenvedtünk. Számunkra az volt a legfontosabb feladat, hogy ismét megtanuljunk győzni. Azt gondolom, hogy ma a motiváció közti különbség döntött.”

Diósgyőr – Honvéd 2-3 (1-2)
Miskolc, 1871 néző
Diósgyőr: Antal – Eperjesi (Okuka, a szünetben), Szalai V., Alves, Németh M. (Husic, 81.) – Bacsa, Bognár I., Barczi (Marjanovics, 63.), Gosztonyi – Grumics, Griffiths (Takács T., 76.)
Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Kosznics, Vidovics – Hidi, Gazdag (Tóth B., 87.), Godoy – Ikenne-King (Constantinescu, 92.), Prosser (Ihrig-Farkas, 76.), Szabados K. (Herjeczki, 61.)
g.: Bacsa (36.), Griffiths (53.) ill.: Prosser (5.), Ignjatovic (45.), Hidi (71.)

Gavalovits Sándor

Visszavágó szombaton.

Gavalovits Sándor