Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kikapott a Bilbao, ikszelt a Villarreal

Egyik meccs sem hozta azt amire várni lehetett, főleg a Bilbao és a Villarreal játéka okozott nagy csalódást a nézőknek. Nem is csoda, hogy egyik csapatnak sem sikerült diadalmaskodni.

www.marca.com

www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
30. FORDULÓ

Getafe – Villarreal 1-1 (0-0)
G: D. Castro (64′) ill. K. Uche (52′ – büntetőből)

A Villarrealnak nagyon nem megy mostanában, de még így is tartja Európa Ligás helyét, míg a Getafe ezzel az egy ponttal úgy néz ki, hogy végleg bebiztosította helyét a jövő évi élvonalbeli szereplésre. Az első félidő nagyon gyengére sikeredett, a 3. percben Pedro Leonnak volt egy jó lövése, de épp centikkel elkerülte a kaput. Ugyanez a másik oldalon is a helyzet, Gerard Moreno lövése kerülte el nagyon kicsivel a kaput. Így nem is csoda, hogy 0-0-val zárták a játékrészt a felek.
A második félidőben szerencsére akadtak gólok, de a játék ugyanolyan maradt, azaz kissé unalmas. Az 52. percben jön a vendégek vezető találata, erre szokás mondani, hogy a semmiből. Giovani dos Santos verekedte be magát a 16-oson belülre és Lacen buktatta buta módon, igaz, ha nem lép közbe, akkor is lehet, hogy gól, de büntetőt ítél José Teixeira játékvezető teljesen jogosan. A tizenegyeshez Uche állt oda, és a nigériai támadó higgadtan értékesíti is azt, 0-1! Tizenkét perc múlva pedig jön a Getafe egyenlítő találata. Egy elég nehézkesen felépített támadás végén Lago teker középre, amit Diego Castro remekül fejel a kapuba 9-10 méterről. A mérkőzés hátralévő részében már nem is akadt említésre méltó jelenet, így 1-1-es végeredmény született. Egyik csapat sem akart többet, egyszóval jogos a pontosztozkodás. A mérkőzésen történt egy sajnálatos eset, Musacchio a 77. percben lábát törte egy szerencsétlen mozdulat után. Ezúton is kívánunk jobbulást a hátvédnek.

Espanyol – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
G: S. Garcia (40′) ill. –

Az Espanyol hosszú idő után nyert újra, a Bilbao jó formáját pedig most már múltként lehet felfogni. A mérkőzésen nagy volt a mezőnyharc, de nagyon fásultan futballozott mindkét gárda, ez meglátszik a helyzetek alapján is. Az Espanyol összesen egyszer, a Bilbao pedig kétszer találta el a kaput, igaz az az egy a katalánoknak győzelmet jelentett. A 40. percben Alvarez indításával ugrott ki Sergio Garcia és a rutinos támadó ki is használta egyetlen helyzetét, ezzel begyűjtve csapatának a három pontot.

Szajevics Patrik