Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nagy esélyt szalasztott el a Sevilla

A Sevilla óriási lehetőséget engedett ki a kezei közül, hiszen, ha nyertek volna beérték volna a Valenciát. A Granada és az Almería továbbra is nagy bajban. 

www.mundodeportivo.com

www.mundodeportivo.com

Granada – Sevilla 1-1 (1-0)
G: D. Mainz (16′) ill. D. Mainz (70′ – öngól)

A Sevilla győzelmi kényszerbe volt, mert a BL indulás a céljuk, azonban elszalasztották a lehetőséget azok után, hogy a Valencia vereséget szenvedett. A Granada sem örülhet a három pontnak, hiszen az utolsó előtti helyen tanyáznak. Az első lehetőség Vitolo előtt adódott, de ígéretes helyről rúgta mellé a szélső. A 16. percben egy szögletet követően jön a hazai vezetés, Diego Mainz érkezett a hosszún és gyönyörű gólt fejelt, 1-0! A 20. percben majdnem jött a második hazai találat, Nyom átadását követően Ibanez mellé lőtt, hatalmas lehetőség volt! A 33. percben észrevétette magát a Sevilla is, de Bacca elszalasztotta a lehetőséget. A játékrész így 1-0-val zárult.

A második félidőben jött előre a Sevilla, de nagy lehetőségük nem sok volt. A 69. percben Alex Vidal ment el a jobb szélen, majd középre teszi, amibe Diego Mainz ért bele szerencsétlenül, ezzel 1-1! A védő így a hősből semlegessé lett. A 89. minutumban Denis Suárez szerezhette volna meg a három pontot csapata számára, de 16 méterről leeresztett lövését Roberto Fernandez bravúrral védi. Egy perccel Diogo Figueiras próbálkozott, de a hazaiak kapusa ezt is védeni tudta. A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett.

Rayo Vallecano – Almería 2-0 (1-0)
G: Amaya (23′), Miku (90′) ill. –

A Vallecano ezzel a győzelmével végleg bebiztosította bennmaradását, ugyanis 13 ponttal mennek a 18. helyezett előtt. Az Almería viszont így továbbra sem tud elszakadni a kiesőzónától. Az első gólt a 23. percben esett egy beadást követően, amit Amaya fejelt be nagy erővel a rövidbe, 1-0! A második találat a 90. percben érkezett, Kakuta gyönyörű cselsorozatai után rúgat egy gólt Mikuval, 2-0! Megérdemelt hazai győzelem született.

Szajevics Patrik