Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Briliáns góllal éledt fel Mexikó; Élen a szerbek!

Talán az egész torna legkiegyenlítettebb csoportja a D jelű négyes. Mert bizony, a mai körbeverésnek köszönhetően gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy melyik klub, hányadik helyen végez.

www.fifa.com

www.fifa.com

U20-as Világbajnokság – Új-Zéland, Csoportkör – 2. forduló
Szerbia – Mali 2-0 (1-0)
Helyszín: Dunedin, Otago Stadion
Gólszerzők: Milinkovic-Savic (27. perc), Mandic (75.)
Az eleső fordulóban Szerbia mindenképp többet érdemelt volna egy kellemetlen zakónál, a nagyon szerencsés napot kifogó Uruguay ellen. Déli szomszédunknak rengeteg ifjú tehetsége játszik külföldön, ám mivel hatalmas a merítési lehetőségük, a válogatott keret java a hazai bajnokságban már bizonyítottakból áll össze. Talán jobban is teszik.
Ma ugyanis Szerbia játéka már hatásos volt, pedig csak a helyzetkihasználása javult, a pár nappal ezelőtti zakóhoz képest.
Veljko Paunovic kapitány örülhet, tanítványai mindkét félidőben betaláltak, előbb egy szabadrúgásból, majd egy végletekig kipasszolgatott akciógólig.
Szerbia győzelme taktikai érettségének köszönhetően megkérdőjelezhetetlen.
Gyanúnk szerint a „Fehér Sasok” a harmadik fordulóban a csoportelsőségért szállnak harcba, a mexikóiak elleni rangadón.

Mexikó – Uruguay 2-1 (0-0)
Helyszín: Dunedin, Otago Stadion
Gólszerzők: Lozano (71. perc), Gutiérrez (90+3.), illetve Suárez (83.)
Kiállítva: Cabaco (90+1. perc)
Mexikó számára létfontosságú volt a győzelem, az első meccsén kontrákkal sikert előre Urugauy ellen. A közép-amerikaiak egy több kiállítással is tarkított, Mali eleni zakón voltak ugyanis túl.
A mexikói fiatalok már az első játékrészben is komoly mezőnyfölényre tettek szert, ám az „uru” kontrák ismét veszélyesnek tűntek. A szünetre mindezek ellenére gól nélkül vonultak a felek.
A folytatásban háromszor is megtört a jég. Előbb Hirving Lozano révén szerzett vezetést Mexikó a 71. percben, de a hajrára fordulva a jó nevű Mathías Suárez egalizálni.
Közeledett a lefújás, az „El Tri” játékosai azonban nem adták fel, és Kevin Gutiérrez szenzációs szabadrúgásgóljával mégis kiharcolták a győzelmet. Amivel bár feltámadtak a mexikói remények, két kör után a csoportban körbeverés alakult ki, így pedig hatalmas izgalmak várhatók az utolsó körben.

https://www.youtube.com/watch?v=sY0s-74OSPw

A D csoport állása:
1. Szerbia 3 pont (2-1)
2. Uruguay 3 pont (2-2)
3. Mali 3 pont (2-2)
4. Mexikó 3 pont (2-3)

A góllövőlista élmezőnye:
1. MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG), Mukhtar (Németország) – 3 gól
3. Correa (Argentína), Judivan (Brazília), Rochez (Honduras), Stark (Németország), Kovalenko (Ukrajna), Escobar (Panama), Hyndman (USA), Rubin (USA), Rodrigues (Portugália), Silva (Portugália), Yeboah (Ghána) – 2 gól

A holnapi menetrend:
06:00 Nigéria U20 – Észak-Korea U20
09:00 Magyarország U20 – Brazília U20 (Eurosport 2)
06:00 Honduras U20 – Fidzsi U20
09:00 Németország U20 – Üzbegisztán U20 (Eurosport)

Balogh József