Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvát legenda váltja Allardyce-t – hivatalos

A West Ham bejelentette, hogy a távozó Sam Allardyce helyét ki veszi majd át a menedzseri székben. A választás Slaven Bilicre esett, aki a horvát válogatottal ért el komoly sikereket. 

Bilicet már be is jelentették - Forrás: facebook.com

Bilicet már be is jelentették – Forrás: facebook.com

Slaven Bilic számára nem ismeretlen a West Ham United, 54-szer lépett pályára a Kalapácsosok játékosaként, és belopta magát a szurkolók szívébe. Onnantól elég sokfelé vezetett az útja a horvátnak, majd edzőként már elég komoly hírnevet szerzett magának. 2006-tól 2012-ig irányította a horvát válogatottat, ő hozta fel az első csapatba például Modricot vagy Corlukát. Horvátországgal a 2008-as EB-n egészen hihetetlen módon esett ki Törökország ellen, a 119. percben szereztek egy gólt, amivel vezettek, majd büntetőkkel kikaptak. A 2010-es VB-re nem jutottak ki, ami komoly csalódás volt, de 2012-ben ismét ott voltak az EB-n, ahol a két későbbi döntős (Spanyolország és Olaszország) mögött harmadikként kiestek. Ezután a Lokomotiv Moszkvához szerződött, ez azonban nem volt egy sikertörténet, utána ment a Besiktashoz. A török csapatnál korrekt mérlege volt, innen került a West Hamhez.

A londoniak most megmérettethetik magukat Európában is, hála annak, hogy a fair play táblázaton előkelő helyen végeztek. Slaven Bilic jó döntés lehet, mert van tapasztalata az európai hadszíntéren, így akár egy EL-menetelés is kinézhet Noble-éknek. Bilic bebizonyította, hoyg jó szakember, kíváncsian várjuk, hogy hogyan fog teljesíteni a Premier League-ben.

Tereh Balázs