Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Courtois őszintén beszélt Cech-ről

Thibaut Courtois végtelenül tisztelettel, és lojalitással beszélt egyik legkedvesebb csapattársáról, és egyben posztriválisáról, Petr Cech-ről.

cechcourtois001

Petr Cech 2004-es érkezése óta volt már a Chelsea elsőszámú kapusa, ám mióta Thibaut Courtois szintén a londoniakat erősíti, azóta a cseh portás a padot koptatja többnyire. Sok a pletyka a tapasztalt játékosról, állítólag kinézte őt két „ellenség” a Manchester United, és az Arsenal, illetve a francia Paris Saint-Germain.

Courtois tisztában van vele, hogy kollégája csak az ő sérülése, vagy eltiltása révén játszhat a Chelsea-ben, így megérti, hogy ha az a távozás gondolatával foglalkozik:
„Petr egy fantasztikus srác, és nagyon jól tudok együtt dolgozni vele. Ha megnézzük Petr tulajdonságait Petrnek, akkor nem kétséges, hogy ő az egyik legjobb a világon, és azt hiszem, hogy toljuk egymást feljebb, egy magasabb szintre. Láttuk ebben a szezonban a Chelsea-t, amikor nem én játszottam, hanem ő, és meg is mentette a csapatot. Ha ő játszik, én boldog vagyok. De ha ő elmegy, azt meg fogom érteni.” – nyilatkozta a belga válogatott kapus, a Talk Sportnak.

Balogh József