Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Kiütéssel kezdett a rekordbajnok!

Az Arany Kupák rekordere, Mexikó lehengerlően kezdte a tornát, és a 6-szoros bajnok részéről Peralta mesterhermást vállalt csapata sima győzelme során Kuba ellen. A csoport másik találkozóján Trinidad és Tobago válogatottja örülhetett.

Peralta, Mexikó

Peralta volt a rekordbajnok ásza – a mexikói válogatottja 6 góljából 3-at szerzett! (forrás: espnfc.com)

Mexikó – Kuba 6-0 (4-0)
Helyszín: Soldier Field – 54.126 néző
Gólszerzők: Peralta (16′, 36′, 61′), Vela (22′), Guardado (43′), Giovani dos Santos (75′)

Kirobbanóan kezdte a tornát Mexikó, ugyanis a rekordbajnok a 16. perctől kezdve futószalagon gyártotta a gólokat, melynek elszenvedője Kuba nemzeti csapata volt. Kevesebb, mint negyedóra elteltével Oribe Peralta juttatta előnyhöz a 6-szoros kupagyőztest (1-0), majd négy perccel ezután Carlos Vela vette be a kubai kaput (2-0). Aguilar labdáját a 36. percben az első gól szerzője juttatta az ellenfél kapujába, ezzel Peralta már két találatnál járt (3-0). Ezzel még nem ért véget a félidei gólgyártás, ugyanis a mezőnyben és kapura veszélyes kísérletek tekintetében is kimagaslót nyújtó Mexikó a 43. minutumban Guardado eredményességét is ünnepelhette (4-0). Az első játékrészben Kuba egy lövést tudott felmutatni, az kapura is ment, de Ochoa a helyén volt. Ezzel szemben Peraltáék 21(!) löketéből 9 találta el a kubai kaput, és 5 alkalommal tudott hárítani Guerra.
A fordulás után folytatták a mexikóiak a gólkavalkádot, egészen pontosan újra Peralta talált be, aki a 61. percben ezzel mesterhármast ért el (5-0)! Megállíthatatlan volt a rekorder, és a 75. minutumban az 56. percben pályára lépő Giovani dos Santos is betalált (6-0)! Több gólt ezek után nem hozott a találkozó, de így is megsemmisítő vereségbe szaladt bele Kuba, amely ezzel a csoport utolsó helyét foglalja el, míg a legtöbbszörös tornagyőztes szárnyra kapva kezdte a tornát, bár ez volt várható a meccs előtt a két nemzeti csapatra nézve a papírforma alapján is.

Trinidad & Tobago – Guatemala 3-1 (3-0)
Helyszín: Soldier Field
Gólszerzők:

Elég hamar eldőlt a találkozó sorsa a Trinidad & Tobago – Guatemala összecsapáson. Ennek előbbi válogatott örülhetett, amely már a 10. percben megkezdte a gólgyártást Bateua révén (1-0). Hamar követte ezt az újabb találat – Cato három perccel később duplázta meg a trinidadiak előnyét (2-0)! Túl sokat a harmadik gólra sem kellett várni, hiszen az a 25. percben született meg Jones révén (3-0). Magabiztosan játszhatott a trinidadi válogatott, és nem csak az eredmény miatt, hanem mert ezen kívül több kapura veszélyes lövéssel is zárult a nemzeti csapat támadása, Guatemala pedig lövésig sem jutott az első játékrész során.
Ez egy kicsit megváltozott a második félidőre, ugyanis teljes mértékben felcserélődtek a szerepek, kivéve gólok terén. Azonban így is tudott a már kapura veszélyesebb Guatemala szépíteni – a 61. percben Ruiz talált be (3-1). Több gól azonban nem született, így egy jó félidő elég volt Trinidad számára a győzelemhez, míg Guatemala bánhatja, hogy későn ébredt.

A C-csoport állása:
1. Mexikó – 3 pont (6-0)
2. Trinidad & Tobago – 3 pont (3-1)
3. Guatemala – 0 pont (1-3)
4. Kuba – 0 pont (0-6)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Peralta (Mexikó) – 3 gól
2. Dempsey (USA) – 2 gól

A folytatásban:
Július 11., 00:00 Honduras – Panama
Július 11., 02:30 Amerikai Egyesült Államok – Haiti

Nagy Dávid