Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Sima Fradi-siker, ikszelt a Debrecen

Befejeződött a második forduló is. Végül fordított lett a felállás, ami a tippünket illeti.

Sima sikerrel felejtett a Fradi. -fotó: fradi.hu

Sima sikerrel felejtett a Fradi. -fotó: fradi.hu

Nem változtatott kezdőcsapatán Thomas Doll, míg a miskolciak több helyen is kénytelenek voltak átrendezni soraikat, ugyanis Griffiths továbbra sem épült fel, így a nem teljesen egészséges Grumic-ra várt a feladat, hogy bevegye a Fradi kapuját. Nos, ez nem sikerült sem neki, sem társainak az első félidőben, lévén a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, és beszorították a borsodiakat. Sokáig nem kellett várni az első gólra sem. Hajnal lövését tolta ki a bal alsó elől Antal, a szögletet Varga Roland Nalepa fejére ívelte, aki a kapu közepébe bólintott, Antal Botond csak beleérni tudott a labdába. Folyamatosan nyomás alatt tartotta a miskolciakat Doll együttese, olyannyira, hogy további gólokat szerezhetett volna, ha pontosabban játsszák meg akcióikat. Leginkább Leandro volt az akin sok lehetőség megakadt, mégis a balbekk szerezte a második Fradi-gólt. Varga újabb sarokrúgását Böde csúsztatta meg, a labda egy vendég védőről került a zöldek tizenhatosa elé, aki fordulásból a hosszú sarokba helyezett. De még nem volt vége. A lendületesen és végig fegyelmezetten futballozó hazaiak jogosan tettek szert háromgólos előnyre, egy hosszú indítással Böde lépett ki, és pörgetett Antal kapujába. Bekő Balázs próbált frissíteni, Kovács Gábort Bacsa Patrik váltotta. Érdekes taktikai húzás lett volna, ha bejön. Azon sem lepődtünk volna meg, ha már a szünet előtt megfogyatkozik a DVTK. Grumic előbb Nalepa arcába mászott bele, majd Somalia lábába szállt bele elég csúnyán – csak utóbbiért kapott sárgát. A szünet előtt Hajnal fejelt kapufát, majd Lamah lövését hárította Antal. Hozzá kell tenni, előtte Hajnal lehetőségébe kézzel vetődött bele az egyik védő. Fordulás után nem változott sokat a játék képe, a Fradi uralta a középpályát, mégis szépített a DVTK. Bacsát indította Okuka, a csatár lövőcsele után Barczi passzolt az üres kapuba. Bő negyedóra játék után érdekes cserének lehettünk szemtanúi: Albert István, az egyesszámú asszisztens vádlija meghúzódott, így ifj. Varga Gábor vette át a zászlót. Ekkor szusszanhattak egy kicsit a csapatok, a röpke közjáték sem zavarta meg a Fradit, ámde nem tudott élni állandósuló fölényével. Hiába adódott ziccer Leandro, Lamah vagy éppen a csereként pályára lépő Sesták előtt, minden kimaradt. Külön szólnunk kell a szlovák légiósról, aki beállása után az első futballra emlékeztető megmozdulását a hajrában mutatta be, de Lamah túlbonyolította az abszolút gólhelyzetet, miután Antal és Okuka egymásra várt – Lamah Nagy Dominikkal szeretett volna gólt rúgatni, de beérték a védők. Böde kapufát lőtt, Dilaver beadására senki nem érkezett. Összességében megérdemelten nyert a Ferencváros, míg a Diósgyőr az első félidei gyenge futballjával saját magát hozta nehéz helyzetbe.

Ferencváros – Diósgyőr 3-1 (3-0)
Groupama Aréna, 6.450 néző, vezette: Farkas Ádám (Albert István, Viszokai László – ifj. Varga Gábor)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Somalia – Gyömbér, Hajnal (Nagy Á., 63.) – Varga R. (Sesták, 63.), Gera Z., Lamah – Böde (Nagy D., 83.)
Diósgyőr: Antal – Okuka, Lipták, Kovács G. (Bacsa P., 32.), Németh M. – Husic, Egerszegi (Takács T., 72.) – Kitl, Koman, Nikházi (Barczi, a szünetben) – Grumic
g.: Nalepa (4.), Leandro (23.), Böde (31.) ill.: Barczi (54.)
s.: Nalepa (76.) ill.: Egerszegi (27.), Grumic (41.), Lipták (87.), Okuka (89.)

Megszenvedett a Loki a Puskás Akadémiával. - fotó: nso.hu

Megszenvedett a Loki a Puskás Akadémiával. – fotó: nso.hu

Hazai pályán hiába vezetett a Loki, meg kellett elégednie az egy ponttal a Puskás Akadémia ellenében, pedig a cívisvárosiak irányították a mérkőzést, és egy szerencsés góllal előnybe került Kondás Elemér legénysége, amely felforgatott kezdővel állt ki. Gondolva már a csütörtöki, Rosenborg elleni EL-selejtezőre. Nos, nem mondhatjuk, hogy sziporkáztak, akik lehetőséget kaptak. Castillion kapott jó labdát Szakály Pétertől, és Pogacsics mellett a hálóba gurított. Ha a kapus jobban összpontosít, bizony nem lett volna ez a találat. Megnyugodott a hajdúsági alakulat, és erre a szünet után rá is fizettek. Pekár kapott teljesen üresen labdát, lövésére már nem ért oda Radosevic. Ez a pontvesztés sokba kerülhet még a piros-fehéreknek, ám azt figyelembe kell venni, hogy még csak két forduló ment le.

Debrecen – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Nagyerdei stadion, néző, vezette: Bognár Tamás (ifj. Tóth Vencel, Buzás Balázs – Szpisják Zsolt)
DVSC: Radosevic – Nagy Z. (Varga J., 59.), Máté P., Morozov, Korhut – Mihelic (Sidibe, 76.), Zsidai L. – Sós B. (Bódi Á., 64.), Szakály P., Balogh N. – Castillion
PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar – Polonkai (Hudák M., 86.) – Márkvárt (Nagy Zs., 90+3.), Pauljevic, Sallai R. (Pintér B., 72.), Pekár – Tischler
g.: Castillion (30.) ill.: Pekár (59.)
s.: Morozov (65.) ill.: Fiola (73.)

Szombati eredmények:
Honvéd – MTK 2-1 (Kamber, Vernes R. ill.: Strestík)
Videoton – Haladás 0-1 (Juhász R., öngól)
Paks – Békéscsaba 4-0 (Gévay Zs. (2), Balázs Zs., Szakály D.)
Vasas – Újpest 1-3 (Remili ill.: Mohl D., Sallói D., Sankovic)

A bajnokság állása:Bemutató1

A góllövőlista élmezőnye:
2 gólos: Gévay Zsolt (Paks),
1 gólos: Lamah, Leandro, Sesták, Böde, Nalepa (Ferencváros), Balázs Zs., Szakály D. (Paks), Sallói D., Mohl, Sankovic (Újpest), Remili, Lázok (Vasas), Tisza T., Castillion, Nagy Z. (Debrecen), Torghelle, Strestík (MTK), Vernes, Kamber, Youla (Honvéd), Viczián Á., Laczkó Zs. (Békéscsaba), Grumic, Barczi (Diósgyőr), Pekár (PAFC)

Öngólosok: Bényei (Békéscsaba, DVSC ellen, 1. forduló), Grúz (Vasas, DVTK ellen, 1. forduló), Juhász R. (Videoton, Haladás ellen, 2. forduló)

Következik:
3. forduló
augusztus 1., szombat
18.00 Újpest – Békéscsaba
18.00 Puskás Akadémia – Paks
18.00 Haladás – MTK
18.00 Diósgyőr – Videoton
20.30 Vasas – Ferencváros

Augusztus 2., vasárnap
18.00 Honvéd – Debrecen

Gavalovits Sándor