Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Döntetlennel kezdett a címvédő – videóval

A címvédő is megkezdte szereplését a Premier League új szezonjában. A Chelsea hazai pályán hullajtott pontokat egy izgalmas mérkőzésen a Swansea ellen.

Courtois kiállítása, Chelsea

Ez a momentum határozta meg a végeredmény kialakulását (forrás: premierleague.com)

Chelsea – Swansea 2-2 (2-1)
Helyszín: Stamford Bridge – 41.232 néző
Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Oscar (23′), Fernandez (30′ – öngól), ill. Ayew (29′), Gomis (55′ – büntetőből)
Sárga lapok: Terry (52′), ill. Shelvey (18′), Cork (45+2′), Williams (90+3′)
Kiállítva: Courtois (52′)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic – Fábregas (Zouma 76′), Matic – Hazard, Oscar (Begovic 52′), Willian (Falcao 84′) – Costa
Vezetőedző: José Mourinho

Swansea: Fabianski – Noughton, Fernandez, Williams, Taylor – Shelvey, Ki (Cork 41′) – Ayew, Sigurdsson, Montero (Routledge 71′) – Gomis (Eder 79′)
Vezetőedző: Garry Monk

A Premier League címvédője is pályára lépett a 2015/2016-os szezon 1. fordulójának szombati játéknapján. A Chelsea hazai pályán fogadta a Swansea együttesét.

A londoni kékek nagy elánnal kezdték a mérkőzést. Az első lövés jött is a második perc elején, de Costa próbálkozása csak épphogy az oldalhálót súrolta. Viszont a 7. percben a vendégek szögletét követően alakult ki a meccs első igazán nagy helyzete, amikor is Gomis csúsztatása kicsivel ment a kapu mellé. Igyekezett éledezni a Swansea, és már nem volt olyan nagy a Chelsea nyomása. Negyedóra elteltével ismét Gomis villant, ám a francia löketénél a blokk volt a végállomás. A fel-feléledő és előretörő walesi csapat mégsem tudott betalálni a hazaiak előtt, mert a Chelsea a 23. percben Oscar révén megszerezte a vezetést! A brazil játékos szabadrúgásból tudott eredményes lenni (1-0). Ám szinte a semmiből jött a vendégek egyenlítő találata! A 29. perc végén jött a pókfoci Ayew részéről, aki a beadást követően már rárúgta a labdát, de a belga hálóőr védett, majd a kipattanót fektéből felállni próbálva belőtte a fővárosiak kapujába (1-1)! Őrület, amit a Stamford Bridge közönsége testközelből láthatott! A Swansea egyenlítése után alig kellett arra várni, hogy ismét előnybe kerüljön a Chelsea! Mourinho együttese a vendégek gólját követő percben Willian talált be Fernandez közreműködésével! A brazil játékos tizenhat méterről lőtte el a labdát, ami meg is pattant az említett védőn, majd így vándorolt Fabianski kapujába a játékszer (2-1). A Chelsea igyekezett lendületben maradni, és a csapat játékosai elképesztően gyors támadásokat voltak képesek vezetni. Természetesen a vendégek sem adták fel azt, hogy versenyben legyenek akár a győzelemért is, persze az elsődleges az egyenlítés volt. Jó iramú volt a játék az első félidőben, melynek végén és háromperces hosszabbítása során is a Chelsea játszott támadóbb szellemben.

A szünet után a Swansea kezdte meg a rohamokat, s a 47. percben Gomis keltett zavarta hazaiak kapuja előtt, de a védelem résen volt. Az 52. minutumban megfogyatkozott a Chelsea, hiszen a kilépő Gomist a kimozduló Courtois kapus eltalálta, mikor igyekezett elrúgni a labdát. A bíró rögtön a tizenegyespontra mutatott, majd villant a piros lap. Jött a csere – Oscar ment le, Begovic pedig beállt a kapuba. A büntetőt maga a sértett végezte el, aki belőtte a labdát, ezzel kiegyenlítve az állást (2-2)! A 68. minutumban Gomis újra betalált, de les miatt érvénytelen volt a találat. A 75. percben Hazard küzdött a vezetés megszerzéséért, de a belga támadó lövésénél nagyot védett Fabianski! A 81. percben a túloldalon Ayew igyekezett újfent betalálni, de próbálkozását kivédte Begovic. A Chelsea csapatába a 84. percben az egyik új szerzemény, a kolumbiai Falcao is beállt! Három perccel később már kapura is lőtt a dél-amerikai, de sikerült védenie a Swansea kapusának.

http://www.dailymotion.com/video/x30w0he_all-goals-hd-chelsea-2-2-swansea-city-epl-08-08-2015-hd_sport

Nagy Dávid