Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A franciának egy álma válna valóra, ha az MU-ban játszhatna

Anthony Martial a Manchester United játékosa lett, a Vörös Ördögök pedig 36 millió fontot sem sajnáltak érte, ami rekord egy 19 éves játékos esetében.

nabil-fekir---filipe-luis-26-03-2015-france---bresil-match-amical-20150327091055-2874

Martialnak viszont akad egy fiatal honfitársa, aki szintén szívesen kipróbálná magát a Manchester Unitednél – legalábbis az illető ezt nyilatkozta. Ao Olympique Lyon feltörekvő gólvágójáról, Nabil Fekirről van szó, aki a francia válogatott edzőtáborában nyilatkozott. “Miért is ne játszhatnék egy nap a Manchester Unitedben, az álmok klubjában?” – mondta Fekir, aki 22 évesen az egyik legveszélyesebb csatára csapatának.

Fekir elmondta, csodálja a Premier League-et, de még nem áll készen a kalandra. “Előbb kell egy jó szezon a Lyonnál és majd utána” – mondta a jó úton járó támadó, aki múlt héten a Caen ellen mesterhármast jegyzett ezzel is nyomatékosítva szavait. Törekvéseit viszont picit nehezíti, hogy hosszú távú szerződés köti őt jelenlegi csapatához – 2020-ban jár le az őt a Stade Gerlandba kötő kontraktus.

Fekir egyébként elismeréssel beszélt Martialról és az érte fizetett összegről is. Szerinte bizonyos klubok megtehetik, hogy így megfizessék a legjobb játékosokat és ez így van rendjén. Most viszont nem Manchesteren, hanem a közelgő válogatott meccsen kell, hogy járjon a feje: a nemzeti csapatuk most Portugália és Szerbia ellen készül, ott kell bizonyítania – korábban Robbenhez és Cristiano Ronaldóhoz is hasonlították.

Baranyai Balázs