Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Már a harmadik fordulóban csúcsrangadó! – előzetes

Az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulóját rendezik a hétvégén, ami máris elhoz nekünk egy csúcsrangadót.

La-Liga-2015-16
Pénteken kezdik el a csapatok ezt a kört, a Levante fogadja a Sevillát. Mindkét csapat egy vereséget és egy döntetlent tudhat a neve mellett, igaz a vendégek ütősebb csapatokkal mérkőztek meg, a stabil Malagával idegenben és az Atlético Madriddal otthon. A hazaiak a Celta ellen kaptak ki hazai pályán, míg a Las Palmas ellen játszottak 0-0-át idegenben. A négy mérkőzésen összesen egyetlen gólt szerzett a két csapat, reméljük most már megnyitják a gólcsapokat.

Szombaton a Real Madrid kezdi meg a sort az Espanyol vendégeként. A Királyiak az első fordulóban meglepetésre ikszeltek az újonc Gijónnal, de a következő meccsen javítottak és rommá verték a Betist. A hazaiak egy győzelemmel és egy vereséggel állnak ezidáig. Ronaldóék számára nem lesz egyszerű meccs, főleg a válogatott mérkőzések után. Egy picivel több, mint két óra elteltével jön a Realtól pontot csenő Sporting Gijón, aki a Valenciát fogadja. A csapatok két-két pontot szereztek egyaránt, de ez inkább a vendégekre nézve rossz teljesítmény. A hazaiak most is kiegyeznének egy döntetlennel, ugyanis letudva a Realt, a Valenciát és egy idegenbeli találkozót, veretlenül állni és három pontot szerezve újoncként egész jó mutató. A forduló csúcsrangadóját 20:30-kor rendezik, az Atlético Madrid fogadja a tavalyi bajnok Barcelonát. A matracosok egy nehézkes győzelem után kitömték a Sevillát idegenben, míg a katalánok mindkét mérkőzésén megszenvedve 1-0-ra diadalmaskodott. A Barcának az is hátrányt jelenthet, hogy első számú kapusuk Claudio Bravo megsérült, igaz van minőségi pótlása Ter Stegen személyében. Messiéknek köztudottan nem megy olyan jól a válogatott meccsek után, és többnyire megszenvednek ilyenkor, mondjuk a nemzeti találkozók nélkül is igaz ez, ha a Simeone vezette Atletiről van szó. Remek találkozóra számíthatunk. A játéknapot a Betis és a Sociedad zárja. A zöld-fehérek egy pontot kapartak eddig össze, igaz az egyik mérkőzésük a Bernabéuban volt, a vendégek pedig két 0-0-ás döntetlent hoztak össze. Úgy gondolom itt is egy jó találkozó kerekedhet, mert mindkét csapat nyerni akar.

Vasárnap délben a Granada mérkőzik meg a Villarreallal, egy egész jó meccs a húsleves mellé. A hazaiak egy vereséggel és egy győzelemmel állnak eddig, hét gól esett a két mérkőzésükön, a vendégek négy pontot gyűjtöttek eddig és hat gólt láthattunk a meccseiken. A tea időben jön az eddig két pont nélküli csapat, a Bilbao és a Getafe. Egyik csapat sem kapott sok gólt, azonban 3-3 kapott gól mellett csak egy, illetve nulla rúgott góljuk van, ami nagyon gyenge teljesítményre vall. Kora este a gólkülönbségének köszönhetően listavezető Celta Vigo az újonc Las Palmast fogadja. A hazaiak mindkét mérkőzésükön remek teljesítményt nyújtottak, így megérdemelten állnak az első helyen, a vendégek pedig az Atlético ellen kaptak ki 1-0-ra idegenben, ami egyáltalán nem szégyen, majd hazai pályán játszottak 0-0-ás döntetlent a Sociedaddal. A meccsnapot pedig az eddig gólképtelen Malaga zárja – igaz a Sevilla és a Barca ellen mérkőztek meg – a tabella második helyezett csapata, az Eibar ellen. A vendégek öt gólt rúgtak a két találkozón és mindössze egyet kaptak, ami a tavalyihoz képest nagyon jó teljesítmény, igaz az előző szezont is remekül kezdték, aztán kiesés lett a vége, de az Elchét kizárták.

Hétfőn a Vallecano zárja a sort a Depor ellenében. A vendégek két döntetlennel állnak 1-1-es gólkülönbséggel, a hazaiak egy pontot gyűjtöttek a két forduló alatt, a Valenciától sikerült egy pontot elcsenni, míg a remek teljesítményt nyújtó Celta ellen beleszaladtak egy 3-0-ba.

A forduló összes találkozója: 
Péntek:
20:30 Levante – Sevilla

Szombat:
16:00 Espanyol – Real Madrid (Sport2)
18:15 Sporting Gijón – Valencia (Sport2)
20:30 Atlético Madrid – Barcelona (Sport2)
22:00 Real Betis – Real Sociedad

Vasárnap:
12:00 Granada – Villarreal (Sport1)
16:00 Athletic Bilbao – Getafe (Sport2)
18:15 Celta Vigo – Las Palmas
20:30 Malaga – Eibar

Hétfő: 
20:45 Rayo Vallecano – Deportivo La Coruna

Szajevics Patrik