Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Paprikás hangulatú meccsen Fradi-siker

Századik tétmeccsét győzelemmel ünnepelte Thomas Doll a Ferencváros kispadján. Radó András nyerő húzásnak bizonyult.

ftc-vidi2

Jubileumi mérkőzésre került sor a Groupama Arénában a két csapat között, hiszen a századik alkalommal feszült egymásnak a Videoton és a Ferencváros, mi több, Thomas Doll is századossá vált. Ezen a találkozón ült századik alkalommal tétmeccsen a zöldek kispadján. Jól kezdett a Fradi, rögtön egy távoli lövés kellett hatástalanítania Danilovic kapusnak, aki továbbra sem nyugodhatott meg, ám a fehér vári védelem magabiztosan állt a lábán, így azt sem lehetett mondani, hogy a hazaiak sorra dolgozták volna ki ziccereiket. Ugyanez nem volt elmondható az első játékrészben a Videoton támadóiról, akik jószerével a széleken igyekeztek a Ferencváros védelme mögé kerülni, nem sok sikerrel. Bár Suljic révén többször megbontották Ramírez oldalán a hazaiakat, de rendre volt egy társ, aki kisegítette az ecuadorit. Középről viszont sokkal veszélyesebbnek tűntek a piros-kékek, hiszen például Kovács is egy középre vitt akció után lőhetett volna gólt, de Dibusz eszén nem tudott túljárni. Alig túl a félidő felén Gyurcsó roboghatott el egy Böde-szerelés után, a tizenhatoson belül kilépett mellé Nalepa, de Solymosi a fehérváriak szélsőjét látta szabálytalannak. A hajrában Lamah újabb lövése jelentett csemegét Danilovic-nak, majd paprikássá vált az összecsapás, köszönhetően Ramírez és Suljic párharcainak, a két légiós közül a Fradié volt valamivel vehemensebb, de Solymosi szemet hunyt egy páros lábbal történő becsúszása és több szabálytalansága felett is, Suljic pedig csúnyán beleszállt a labdát menteni igyekvő Sesták lábába. Ebben a szituációban nem volt elég erélyes a játékvezető. Így maradt a gól nélküli állás, ám Gyurcsó könnyen megszerezhette volna a vezetést, ha távoli próbálkozása nem kerüli el kevéssel Dibusz kapujának bal felső sarkát.

ftc-vidi

A szünetben Doll ismét nyerőt húzott. Támadóbbá tette együttesét a német tréner, hiszen Pintér Ádámot Radó András váltotta, és ha már beállt, meg sem állt gólig. Előbb azonban továbbra is a paprikás hangulat határozta meg a találkozót: Suljic és Ramírez csapott össze, majd a földön maradó ecuadori nemes egyszerűséggel vádlin rúgta Kovács Istvánt, Solymosi viszont megkegyelmezett a védőnek, hiszen „csak” sárgával honorálta az cselekedet. Ezt követően viszont már nem csak a lábak, hanem a kapuk is veszélyben forogtak. De hiába, mindössze a már említett Radó kapott remek labdát Gerától, és kilőtte a kapu közepét. Felpörögtek az események a kapuk előtt: Suljic, Oliveira, és Gyurcsó sem tudott egyenlíteni, pedig mindhárom játékos közel volt ugyanis a gólhoz, de vagy csúnyán fölé lőttek, vagy Dibusz kezében halt el a játékszer. A másik oldalon három percen belül három nagy ziccert hagyott ki a Fradi: Lamah jócskán fölé, majd Böde lépett ki egyedül, Danilovic mellel védett, Radó pedig a bal felsőt elkerülő lövést küldött kapura. A hajrát megnyomta a fehérvári gárda, de igazán veszélyes lehetőség már nem alakult ki, így pedig a zöld-fehérek hazai pályán harmincnégy bajnoki óta veretlenek.

Ferencváros – Videoton 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 5379 néző, vezette: Solymosi Péter
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Pintér Á. (Radó, a szünetben), Nagy Á. – Sesták (Varga R., 64.), Gera, Lamah (Busai, 90+1.)– Böde
Videoton: Danilovic – Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki – Pátkai (Soumah, 88.) – Suljic, Kovács I., Oliveira (Heffler T., 71.), Gyurcsó (Géresi K., 77.) – Feczesin
g.: Radó (62.)
s.: Nalepa (21.), Lamah (29.), Ramírez (53.), Nagy Á. (84.) ill.: Gyurcsó (26.), Oliveira (27.), Pátkai (48.), Kovács I. (55.), Szolnoki (87.), Soumah (90.)
kiállítva:

Gavalovits Sándor