Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Három nem akármilyen derbi jön! – előzetes

Nem akármilyen hétvége következik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). A 20. forduló méltó a rangadók hétvégéje titulusra. Összecsapnak egymással a közvetlen élmezőny tagjai, emellett pedig újfent szoríthatunk magyar sikerekért.

11939136_841638635905670_1111520341_o

Péntek:
febr. 5. 20:30 Mönchengladbach – Werder Bremen (Eurosport 2)

Péntek este bizonyára sok magyar futballszerető leül majd a televíziók elé. Izgatottan várjuk, hogy Kleinheisler László újfent lehetőséget kap-e a Werder Bremen színeiben. Múlt heti debütálása után a magyar középpályás remek kritikákat kapott, s edzője azt sem tartotta kizártnak, hogy hamarosan, akár már most a kezdőben kapjon helyet. A Werder Bremen jelen állás szerint kieső helyen áll, ám tavasszal még veretlen a csapat, míg a Mönchengladbach nyeretlen, sőt mi több pont nélküli. A Gladbach szurkolói suttogják az őszi kezdést, akkor zsinórban öt vereséggel nyitott a csapat. Remélik, hogy a sorminta majd most megszakad.
 
Szombat: 
febr. 6. 15:30 Hertha BSC – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
febr. 6. 15:30 Ingolstadt – Augsburg
febr. 6. 15:30 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart
febr. 6. 15:30 Schalke 04 – Wolfsburg
febr. 6. 15:30 Hannover 96 – Mainz
febr. 6. 18:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Eurosport 2)
 
Szombaton három rangadónak is szemtanúi lehetünk, igaz, a Schalke és a Wolfsburg összecsapását csak azok láthatják majd, akik hajlandóak stream elé ülni. Két nem túl jó formában lévő együttesről beszélünk, a Wolfsburg ráadásul hat bajnoki meccs óta nyeretlen, így a sztárcsapatok közül jelen állás szerint ők állnak a legpocsékabbul. Kíváncsian várjuk, hogy a rossz sorozat megszakad-e, vagy tovább tart a széria és a kispad egyre ingatagabbá válik Dieter Hecking alatt.
A Berlini Olimpiai Stadionban két dobogós együttes találkozik, Dárdai Pálék a Borussia Dortmundot fogadják. Ez a mérkőzés vízválasztó lehet mind a két csapat szempontjából. Vendég győzelem esetén a BVB gyakorlatilag úgy meglép az üldözők elől, hogy már most elkönyvelhetjük, hogy az első kettőben végeznek, míg a Hertha részéről azért más a leányzó fekvése. A tavaszt két döntetlennel kezdték Dárdaiék, s mindenki várja, hogy kipukkad-e a berlini lufi.
A harmadik rangadó a Bayer-Bayern, avagy az éllovas és a negyedik helyezett csatája. Két egyaránt négy meccse veretlen gárda feszül majd egymásnak, s jó kérdés, hogy Lewandowski folytatja-e jó tavaszi sorozatát, amit megkezdett. Emellett alsóházi meccset hoz az Ingolstadt és az Augsburg összecsapása, utóbbi folytatná jó sorozatát, a veretlenség hét mérkőzés óta tart. Hét fordulóval korábban még toronymagas sereghajtó volt az Augsburg. Ha pedig sereghajtó, akkor beszéljünk Szalai Ádámékról, a Hannover otthon a Mainz ellenében eredhet a többiek nyomába. Zsinórban elszenvedett öt vereség után illene lassan pontot szerezni.
 
Vasárnap:
febr. 7. 15:30 Hamburger SV – 1. FC Köln (Eurosport 2)
febr. 7. 17:30 Hoffenheim – Darmstadt (Eurosport 2)
 
A Hannover és a Wolfsburg mellett a Hamburg az az együttes, mely roppant rossz szériában van. Az északiaknak ezúttal a Köln legjobbjait kellene legyőzni. Megjegyzendő, hogy a vendég csapt sem fut jó korszakot, a csapat teljesítménye roppant hullámzó. A 20. forduló zárómérkőzése kiesési rangadót tartogat, az Újonc Darmstadt Hoffenheimbe utazik.
 
Őszi Ádám