Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: lendületben a Sevilla, és a Sociedad!

Szombat késő este a rossz formában lévő csapatok mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott egymással a Depor és a Betis, míg vasárnapi győzelmével tovább robog a Sociedad, a Sevilla újabb – nyögvenyelős – győzelmével már-már verhetetlennek tűnik hazai pályán.

04

Sevilla – Las Palmas 2-0 (0-0)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 34 448 néző, Vezette: Prieto Iglesias
Gólszerzők: Banega (69.), Gameiro (75.)
Sárga lap: Kolodziejczak (64.) ill. Willian José (82.), Wakaso (87.)

Sevilla: Rico – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas – N’Zonzi, Cristoforo – Reyes (Vitolo 57.), Banega, Konoplyanka (Krohn-Dehli 66.) – Gameiro (Munoz 79.), Vezetőedző: Unai Emery

Las Palmas: Varas – Garcia (Perdomo 79.), Aythami, Bigas, Garrido – Mesa (Hernan 72.) – El Zhar, Tanausu, Viera, Wakaso – Willian José (Araujo 84.), Vezetőedző: Quique Setién

A hazai pályán vitézkedő Sevilla fogadta a kiesőhelyen lévő újonc Las Palmast, ennek megfelelően a hazai andalúzok számítottak a találkozó favoritjainak, de mint tudjuk az ilyen kötelező győzelmeket a legnehezebb behúzni, és ez a megállapítás erre a találkozóra is igaz volt. Az első félidő egy gól nélküli, de igen csak akciódús, izgalmas és látványos 45 percet hozott. Melynek elsősorban nem a hazaiak örülhettek, hiszen a vendégek jóval többször próbálkoztak a gólszerzéssel, és a 43. perben Jonathan Viera jóvoltából kapufáig is jutottak. A második félidőre már egy jóval jobb Sevilla jött ki, de a gól így sem akart sokáig jönni. A 69. percben azonban megtört a jég: Victor Vitolo adott gólpasszt, Ever Banega-nak aki egy befele csel után gyönyörűen lőtte ki a jobb felső sarkot. (1-0) Hat percet kellett várni az újabb találatra, és az előkészítő ismét Vitolo volt. A középpályás az 57. perben állt be Reyes helyére és milyen jó cserének bizonyult, hiszen kevesebb mint húsz perc alatt kiosztott két asszisztot. Labdájával ezúttal a csapat első számú gólfelelősét a francia Kevin Gameirot találta meg, akinek közelről kellett a hálóba találnia. (2-0) Újabb gól már nem is született, bár a Las Palmas a 90. percben szépíthetett volna, de Prieto Iglesias játékvezető annulálta a vendégek találatát. Újabb hazai sikerével a bajnokságot két otthoni vereséggel indító Sevilla sorozatban 11. hazai sikerénél jár, és áll továbbra is az ötödik helyen 40 ponttal, míg a Las Palmas a kieső, 18. helyen áll huszonegy egységgel. Ráadásul újabb vereségével a Las Palmas az egyetlen idegenben még nyeretlen csapat, hiszen három döntetlen mellett kilencszer kikapott.

02

Real Sociedad – Granada 3-0 (2-0)
San Sebastian, Anoeta, 19 591 néző, Vezette: Jose Luis Gonzalez
Gólszerzők: Oyarzabal (21., 60.), Jonathas (45.)
Sárga lap: Illarramendi (82.) ill. Foulquier (18.), Doucoure (85.)

A formába lendülő Sociedad fogadta a kiesés egyik első számú várományosát a Granadát, és mint az várható volt, simán hozta is a kötelező győzelmet a baszk csapat. Főleg az eibari születésű fiatal középpályásuknak Mikel Oyarzabalnak köszönheti hazai sikerét a kétszeres spanyol bajnok csapat. A mindössze 18 éves középpályás még ősszel mutatkozott be a felnőtt csapat színeiben az élvonalban, és az utóbbi fordulókban vált alapemberré Sacristan edző kezei alatt. Az 1997-ben született játékos még hétfőn az Espanyol elleni 5-0-ás mészárlás alkalmával szerezte meg első élvonalbeli gólját. Ekkor a harmadik találat volt az övé, most mindjárt kétszer talált be a baszkok új sztárja, aki csapata első és utolsó találatát jegyezte. Az első gólt a 15. percben szerezte, ekkor közelről lőtt kapásból ballal a rövidbe. (1-0) A második gól az első játékrész legvégén született, Carlos Vela hosszú indítását kapásból vágta a hálóba Jonathas. (2-0) A második gól végleg megnyugtatta a hazaiakat, így a második játékrészre visszafogottabb játékot mutattak be a hazaiak az egyre erősödő esőzésben, de így is sikerült megint betalálniuk. A 60. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás végén szerzett ismét gólt Mikel Oyarzabal. (3-0) A 92. perben járt a legközelebb a gólszerzéshez a vendég csapat, ám egy szabadrúgás után a felső lécet sikerült telibetalálnia a vendégeknek, majd a kipattanó szinte centikre ugyanott csattant. A Sociedad egymás után harmadik mérkőzését nyerte meg, ráadásul az elmúlt két meccsen nyolc gólt lőttek válasz nélkül. Előbb január végén a Betist győzték le 2-1-re, majd hétfőn az Espanyolt 5-0-ra, és most a Granadát 3-0-ra. Ezzel a sikerrel a san sebastianiak már is a felső házban találták magukat, hiszen a tizedik helyen állnak 30 ponttal, míg a Granada változatlanul a kieső zónában, a 19. helyen vesztegel 20 ponttal.

01

Deportivo La Coruna – Real Betis 2-2 (1-2)
La Coruna, Riazor Stadion, 17 184 néző, Vezette: Alberto Undiano Mallenco
Gólszerzők: Bergantinos (15.), Fajr (51.) ill. Musonda (20.), Vargas (37.)
Sárga lap: Bergantinos (52.) ill.

Két rossz formában lévő csapat játszott egymással La Corunában, ahol a hazaiak a 15. percben egy szöglet utáni fejesből Bergantinos révén gyorsan vezetést szereztek. (1-0) Öt perccel a gól után sikerült egyenlíteni a vendégeknek. A gól ezúttal is fejesből született, a találat szerzője Charly Junior Musonda volt. (1-1) Még az első játékrész végén sikerült átvennie a vezetést a Betisnek. Juan Vargas egy legurított szabadrúgást bombázott kapásból a tizenhatosról German Lux hálójába. (1-2) A Depor egy gyors góllal a második félidő közepén egyenlíteni tudott egy tökéletesen kijátszott akció végén. A gólt a marokkói Faycal Fajr szerezte. (2-2) A hazaiak a végén lőttek még egy érvénytelen gólt, melyet les miatt nem adott meg a játékvezető, így pont az a végeredmény született melyet már nagyon unhatnak a Depor szurkolók, hiszen a csapatnak 24 forduló alatt ez már a 14 remije volt, egymás után pedig az ötödik. Pedig jóval több helyzetük volt Perezéknek, hiszen csak a kapura lövési kísérlet 25-4 volt a javukra. A Depor újabb döntetlenje után a kilencedik helyen áll 32 ponttal, míg a Betis a 14. huszonhat egységgel.

Fotó: laliga.es

Becz Tamás